Follow us

Τρίτη δόση εμβολίου: Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου, όσοι είναι άνω των 60 και οι υγειονομικοί.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
εμβόλιο

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου, όσοι είναι άνω των 60 ετών, αλλά και οι υγειονομικοί, εφόσον έχουν περάσει έξι μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με δεύτερη δόση.

Για τη δεύτερη κατηγορία, η συχνή επαφή με τον ιό ήταν ο βασικός λόγος που δόθηκε η σύσταση για τρίτη δόση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Για τους άνω των εξήντα όμως, υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που επίσπευσαν την έγκριση.

Όπως εξήγησε στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τα αντισώματα, ως δείκτης της ανοσιακής απάντησης, μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κυρίως μετά από πέντε - έξι μήνες από τον βασικό εμβολιασμό και η μείωση των αντισωμάτων, σε συνδυασμό και με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού, αποτέλεσε έναν κίνδυνο για τα άτομα τα οποία δεν είχαν επαρκή προστασία.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα