Πόσο SUPER νιώθει η Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha;

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος παρακολούθησε το νέο πρωινό της Κατερίνας Καινούργιου και γράφει τις πρώτες του εντυπώσεις.

Από τον Alpha στο Epsilon και από εκεί στο OPEN και πίσω στον Alpha. Η αλήθεια είναι πως αυτή η διαδρομή έχει επιτευχθεί από λίγους. Μία από αυτούς, τους επιβιώσαντες, είναι η Κατερίνα Καινούργιου. Έφυγε Κατερίνα, γύρισε super. Τι σημαίνει αυτό;

Η Κατερίνα Καινούργιου, ή η KatKen όπως αγαπά να την αποκαλεί ο κόσμος, ξέρει πια πολύ καλά αυτό που κάνει. Μιας και είναι από τις λίγες γυναίκες της μικρής οθόνης που έχουν διανύσει όλη τη διαδρομή της ανόδου, από θέση ρεπόρτερ ως την κεντρική παρουσίαση μιας εκπομπής, δουλεύει. Και μάλιστα δουλεύει αρκετά. Ναι ξέρω, μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Δεν θα πω φυσικά πως κρατά ακόμα τον ρόλο της ρεπόρτερ, ούτε τον διεκδίκησε και ποτέ εδώ που τα λέμε, αλλά το να προσέχεις κάθε λεπτομέρεια της εκπομπής σου και του ρόλου σου σε αυτή, είναι βασικό και αυτό το κάνει. Και αυτό είναι το 80% της καλής πρόθεσης.

Παλιότερα, θυμάμαι τη Ναταλία Γερμανού να λέει στον Γιώργο Λιάγκα πως η μετακόμισή της στο τότε Epsilon είναι σαν να παίζει "β' εθνική” για λίγο καιρό. Εν προκειμένω και η Ναταλία και η Κατερίνα έπαιξαν μπάλα πρωταθλητισμού σε εκείνο το δύσκολο τηλεοπτικό περιβάλλον και γύρισαν στο πλαίσιο του premium περιεχομένου, που εδώ και πολλά χρόνια ανήκει ο Alpha. Οι εποχές αλλάζουν αλλά οι ταυτότητες των καναλιών λίγο ως πολύ δεν αλλάζουν. Οι τηλεθεατές του Alpha λοιπόν είδαμε πως έχουν και κριτήριο να υποδεχθούν και να αποδεχθούν ένα πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικό περιεχόμενο, ακόμα και αν αυτό έχει χτιστεί σε άλλο, διαφορετικό τηλεοπτικό πολιτισμό. Για τη Γερμανού η μετάβαση ήταν πιο εύκολη, καθότι είχε προηγηθεί το χτίσιμο σε άλλες συγκυρίες. Για την Καινούργιου είναι πιο φιλόδοξο το εγχείρημα, ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα πετύχει.

Η επιστροφή λοιπόν της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha φαντάζει ως το πιο σκληρό success story των τελευταίων ετών. Να επιστρέφεις ή για να είμαι ακόμα πιο σαφής να σε διεκδικεί ως ηγέτιδα μίας ζώνης ο σταθμός που δεν υπολόγισε τις δυνάμεις σου, όταν ήθελες να χτίσεις πάνω του κάτι καινούργιο, είναι μαγκιά. Μεγάλη μαγκιά. Και αυτή ακριβώς σήμερα διαθέτει η Κατερίνα Καινούργιου.

Ως προς το περιεχόμενο της εκπομπής, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ξέρει πολύ καλά αυτό που κάνει και ενώνει τις δυνάμεις της με ανθρώπους που ξέρουν καλά να... ευτυχούν μαζί της, πράττοντας κάτι super. Εφόσον έχει το προνόμιο της στήριξης ίσως του πιο "γαλαντόμου" παραγωγού της αγοράς φέτος, όπως ο Νίκος Κοκλώνης, και το επίσης προνόμιο της "εκλεκτής" του Θέμη Μάλλη, που κακά τα ψέματα, πίστεψε στη σύμπραξή τους πρώτος από όλους, το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. Αν δεν ήταν έτσι η φάση, ο ανταγωνισμός δεν θα ζήλευε τον τρόπο που δουλεύει μπροστά και πίσω από τις κάμερες αυτή η εκπομπή. Αλλά πολύ media-κή πληροφορία ξαφνικά, δεν αφορά τόσο τους τηλεθεατές. Ας πάμε στα απλά...

Η Κατερίνα Καινούργιου ήρθε με πρωτιά, την κατέκτησε τη δεύτερη μέρα, πιθανολογώ πως ελάχιστες μέρες θα τις ξαναφύγει από τα χέρια. Ακόμα και αν ο δεύτερος παίκτης του παιχνιδιού, καθώς φαίνεται, έχει αλλάξει. Τι τη νοιάζει ποιον περνά και ποιον αφήνει ακόμα πιο πίσω; Σημασία για εκείνη, φαντάζομαι, έχει να είναι η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών με συνεπές περιεχόμενο προς τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις τους. Και αν ακόμα έχετε "δεύτερες σκέψεις” για το πόσο φίνο είναι το περιεχόμενο της "Super Κατερίνα”, θα σας θυμίσω πως αυτό στηρίζει ο κόσμος, αυτό θέλει, αυτό παίρνει. Τόσο απλό. Κανόνας ζήτησης και προσφοράς.

Κανείς δεν διεκδικεί τόσο πολύ κάτι που δεν έχει ανάγκη. Και όταν το αποκτά φαίνεται μέσα σε λίγες ώρες πόσο πολλή ανάγκη το είχε. Όσο pop, όσο up και όσο live και αν ήταν οι διαθέσεις πέρυσι, για να γίνει το πράγμα super χρειάστηκε η Καινούργιου. Η Κατερίνα, η Καινούργιου. Και για αυτό, όπως μου έμαθε και μια καλή φίλη, θα γράψω: chapeau*.

*"Chapeau" λένε οι Γάλλοι, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα!