Follow us

Φρεσκοψημένα κέικ από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής" συνταγές για φρεσκοψημένα κέικ από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Την Πέμπτη 16/9 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το τρίτο τεύχος "ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΕΪΚ" της νέας χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Φρεσκοψημένα κέικ από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 υπέροχες συνταγές για μοναδικά κέικ που θα σας μείνουν αξέχαστα. Κέικ για τον πρωινό καφέ, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τις απογευματινές λιγούρες. Συνταγές για κλασικά, νόστιμα και αφράτα κέικ που μπορούν να φτιάξουν όλοι στην κουζίνα τους.

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για ένα ζουμερό Vegan κέικ σοκολάτα – δαμάσκηνο που θα σας κάνει να μην φτιάξετε ποτέ άλλη συνταγή για σοκολατένιο κέικ.

Κέικ Αργυρώ

VEGAN ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Κομμάτια: 20, Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄ , Χρόνος Ψησίματος: 50΄

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. Σπορέλαιο
  • 1/4 φλ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρο (λιωμένη)
  • 1½ κ.σ. Ξίδι από κρασί
  • 1½ κ.σ. Κονιάκ­
  • 1 κ.σ. Βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 15 δαμάσκηνα και χουρμάδες ψιλοκομμένα

ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ

  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 φλ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλ. κακάο
  • 3 φλ. Αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 50 γρ. γάλα καρύδας ή φυτικό γάλα ή κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξίδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.

2. Ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πά-ουντερ και το κακάο στο μίγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μίγμα. Ίσα που να μη βλέπουμε το αλεύρι, αλλιώς θα γίνει σαν λάστιχο η ζύμη.

3. Πασπαλίζουμε τα αποξηραμένα φρούτα με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε το μισό μίγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή φόρμα δαχτυλίδι, ρίχνουμε τα αλευρωμένα φρούτα στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα.

4. Ψήνουμε στους 160οC, στον αέρα, για περίπου 50’. Προτού το βγάλουμε από το φούρνο, ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε καλά. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει υγρή από την καρδιά του κέικ, θέλει λίγο επιπλέον χρόνο ψησίματος. ­

5. Αυτό το κέικ πρέπει να μείνει και να κρυώσει καλά, αλλιώς δεν ξεφορμάρεται!

6. Αφού λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε το κέικ.

Και επειδή το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους , μπείτε στο argiro.gr για περισσότερες συνταγές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα