Δραματική είναι η πρόβλεψη που έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την αύξηση των θανάτων.
Την ώρα που η χώρα μετρά ήδη 14.102 νεκρούς από covid-19 οι θάνατοι δυστυχώς για τις δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι πάνω από 30, σύμφωνα με την εκτίμησή του. "Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ.
Προέβλεψε επίσης ότι γύρω στις 20-25 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου 2.000-2.500 καθημερινά, κυρίως λόγω του ανοίγματος των σχολείων, ενώ για τις ΜΕΘ, ο καθηγητής ανέφερε ότι ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους και εκτίμησε ότι θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους.