Follow us

Σοκολατένιες απολαύσεις από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το περιοδικό "Τηλεθεατης"

Αποκλειστικά με το περιοδικό τηλεθεατής η νέα χρυσή σειρά δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Την Πέμπτη 9/9 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το δεύτερο τεύχος "ΣΟΚΟΛΑΤΑ" της νέας χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σοκολατένιες απολαύσεις από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το περιοδικό "Τηλεθεατης"

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Στο δεύτερο τεύχος, θα βρείτε τις 10 πιο λαχταριστές συνταγές με σοκολάτα που κολάζουν ακόμα και τους πιο αδιάφορους. Συνταγές με διάφορα είδη σοκολάτας υγείας, γάλακτος ακόμη και λευκή για να φτιάξετε υπέροχα, σοκολατένια γλυκά από κέικ και τούρτες μέχρι κρέπες και σουφλέ. Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για το πιο θεϊκό τρουφάτο τιραμισού όπου όλοι θα δώσουν μάχη στο σπίτι σας για ένα κομμάτι.

Τιραμισού Αργυρώ

Tρουφατο τιραμισου με δυο σοκολατες

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 8, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ , ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 12΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΡΟΥΦΑΣ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γρ. κακάο
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 70 γρ. καφέ εσπρέσο ζεστό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρασί μαρσάλα ή λικέρ καφέ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
  • 250 γρ. πικρή σοκολάτα τριμμένη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • κακάο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 .Για το παντεσπάνι τρούφας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε δυο ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε κρόκους στη βάση. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα. Για 8’ περίπου.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι στο μίγμα αβγών και με σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα απαλά. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο στις άκρες του μίγματος, καθώς και την τρούφα, και με τη σπάτουλα αναδιπλώνουμε απαλά. Ισομοιράζουμε στα δύο ταψάκια. Ψήνουμε για 12’ περίπου. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού αν ψήθηκε σωστά. Αν βγει καθαρή από την καρδιά του, είναι ψημένα. Αφήνουμε για 10’ να σταθούν και με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, να κρυώσουν τελείως. Τα χωρίζουμε οριζόντια.

3. Για το σιρόπι: Διαλύουμε τη ζάχαρη στον καφέ. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για να ποτίσουμε τα παντεσπάνια.

4. Για την κρέμα: Βάζουμε τους κρόκους, το κρασί και τη ζάχαρη σε μπολ για μπεν μαρί. Σε μέτρια φωτιά χτυπάμε τα υλικά με μίξερ χειρός για 5’ να πυκνώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να κρυώσει τελείως η κρέμα. Λιώνουμε τη μισή λευκή σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το μασκαρπόνε για λίγο να αφρατέψει. Το ρίχνουμε στην κρέμα αβγών με τη λιωμένη, κρύα πλέον, λευκή σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Κρατάμε τη μισή για επικάλυψη.

5. Για το μοντάρισμα: Κόβουμε τα παντεσπάνια στη μέση. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., βρέχουμε με σιρόπι, αλείφουμε με 2 κουταλιές κρέμα, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά ξύσμα πικρής σοκολάτας, επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με το τέταρτο παντεσπάνι.

6. Τυλίγουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 2-3 ώρες ή μια νύχτα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και βάζουμε σε μία τουρτιέρα. Καλύπτουμε ολόγυρα την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε γύρω γύρω με ξύσμα λευκής και πικρής σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο τα πιάτα και σερβίρουμε κομμάτια τούρτας.

Και επειδή για πολλούς, γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν νοείται γλυκό, μπείτε στο argiro.gr για περισσότερες σοκολατένιες συνταγές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα