Ξεκινά η τρίτη δόση για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους - Αρχίζουν οι προετοιμασίες για την... τέταρτη

Η ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσει τους ανοσοκατασταλμένους για χορήγηση γ' δόσης είναι όσοι διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

Οι ενισχυτικές ή αλλιώς "αναμνηστικές" δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό φαίνεται πως τελικά θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα, όσο ο κορονοϊός παραμένει και μεταλλάσσεται.

Στην Ελλάδα ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης, με την πλατφόρμα των ραντεβού να ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου αρχικά για τους ανοσοκατεσταλμένους για να ακολουθήσουν και υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού, ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένει το πράσινο φως από τον ΕΜΑ για να ξεκινήσουν οι αναμνηστικές δόσεις σε όσους είναι άνω των εξήντα ετών. Υπάρχει άλλωστε επάρκεια εμβολίων mRNA, με τα οποία θα γίνεται η τρίτη δόση.

Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και για τέταρτη δόση, με το Ισραήλ –για ακόμη μια φορά- να οδηγεί τις εξελίξεις.

Η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού των ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο κατ’ αρχάς, λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και άρα δεν οικοδομούν ανοσία σε ποσοστό που είναι και κατώτερο του 50%.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr