Follow us

Νέα χρυσή σειρά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Η νέα χρυσή σειρά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Την Πέμπτη 2/9 κυκλοφορεί εντελώς δωρέαν με το περιοδικό Τηλεθεατής το πρώτο τεύχος "ΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ" της νέας χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Νέα χρυσή σειρά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Στο πρώτο τεύχος, θα βρείτε τις 10 καλύτερες και πιο νόστιμες συνταγές για λαχταριστές πίτες αλλά και όλα τα μυστικά της Αργυρώς για να πετύχετε ονειρεμένες πίτες, με έτοιμα φύλλα ή σπιτικά, με διάφορα είδη ζύμης και γέμιση για όλα τα γούστα. Όλα δοκιμασμένα και με ακρίβεια!

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για την πιο νόστιμη και τραγανή Αναποδογυριστή Σπανακόπιτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Χορτόπιτα Αργυρώ

Αναποδογυριστη σπανακοπιτα της λαϊκης

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30΄ , ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 5 φύλλα χωριάτικα σπιτικά ή εμπορίου
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 2 πράσα τρυφερά
  • 2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα μικρά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 300 γρ. Φέτα σκληρή σε χοντρά τρίμματα
  • 1/3 φλ. σιμιγδάλι, τραχανά ή ρύζι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 . Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια, να μαραθούν. Τα αφήνουμε για 10΄ και τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή με μία πετσέτα.

2. Απλώνουμε μία πετσέτα και βάζουμε μια γενναία δόση από τα χόρτα. Πιάνουμε τις τέσσερις άκρες και αρχίζουμε και στρίβουμε γύρω γύρω την πετσέτα, σαν να βιδώνουμε. Με την πίεση φεύγουν τα υγρά. Βάζουμε τα στυμμένα χόρτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το σιμιγδάλι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

3. Σε ένα λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα με διάμετρο 35 εκ. στρώνουμε ακτινωτά τα τρία φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση σε μία λεπτή στρώση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα και λαδωμένα. Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο. Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή την πίτα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄- 20΄ ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Για περισσότερες συνταγές για πετυχημένες και νόστιμες πίτες για όλα τα γούστα μπείτε στο argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα