Follow us

Η μοναδική συνταγή για καπονάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η καπονάτα είναι μια εύκολη και φανταστική Ιταλική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

H καπονάτα ερβίρεται σαν σαλάτα και συνοδευτικό! Είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα γιατί μαρινάρονται τα υλικά και βγαίνει πιο ωραίο το αποτέλεσμα!

Η μοναδική συνταγή για καπονάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικα Συνταγης

4 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε καρέ)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

6 ντομάτες κομμένες σε καρέ (χωρίς τους σπόρους)

2 κ.σ. κάππαρη

10 μικρές ελιές

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. ζάχαρη

½ φλ. βαλσάμικο ξίδι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βασιλικό ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτελεση

Για την ιταλική καπονάτα, βάζουμε τα καρέ

μελιτζάνας σε μπολ με νερό και 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε για 10΄. Έτσι θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι στο μαγείρεμα. Στύβουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες για την καπονάτα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε 3 κουταλιές. Το βάζουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο αλλά να μην πάρει χρώμα.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει και να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για λίγο στη φωτιά να εξατμιστεί, για 1΄-2΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10΄.

Τέλος, αφού πυκνώσει η σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την κάππαρη, τις ελιές, το κουκουνάρι, το βασιλικό, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5΄ σε δυνατή φωτιά, μέχρι οι μελιτζάνες να πιουν όλα τα υγρά τους.

Παγώνουμε την καπονάτα και τη σερβίρουμε σαν σαλάτα. Μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Μυστικά για αυθεντική καπονάτα

Στεγνώνουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες πριν τις βάλουμε στο ζεστό λάδι.

Μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες και να τις αφήσετε σε σουρωτήρι με βάρος ώστε να στραγγίσουν τελείως το λάδι τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε αντί να τηγανίσετε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο βάζοντάς τες σε ένα ταψί, ραντίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο και ψήνοντάς τες για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Η καπονάτα είναι πάντα καλύτερη την επόμενη μέρα!

Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές στο Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα