Follow us

Αυτές είναι οι μοναδικές συνταγές για λαχταριστό παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

"Τα πιο λαχταριστά σπιτικά παγωτά" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έρχονται αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Την Παρασκευή 25/6 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΓΩΤΑ ΟΛΟ ΔΡΟΣΙΑ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Αυτές είναι οι μοναδικές συνταγές για λαχταριστό παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για χειροποίητα παγωτά που θα φτιάξετε μόνοι σας με αγνά υλικά σε μοναδικές γεύσεις. Η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για δροσερά παγωτά του ονείρου που θα έχουν άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί!

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για Παγωτό τιραμισού, που θα μοιραστείτε με την οικογένεια σας γιατί τα σπιτικά παγωτά δεν συγκρίνονται με του εμπορίου!

Παγωτο τιραμισου

Παγωτό τιραμισού

Κομμάτια: 10

Χρόνος παρασκευής: 20' + χρόνος παγώματος

ΥΛΙΚΑ:

• 4 ολόφρεσκα αβγά χωρισμένα (βιολογικά)

• 100 γρ. Ζάχαρη

• 1 πρέζα αλάτι

• 300 γρ. Μασκαρπόνε

• 100 γρ. κρασί μαρσάλα

• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

• 12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το σερβιρισμα

• 1 φλ. καφέ espresso
• κρύο κακάο και καρούλια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 Θα χρησιμοποιήσουμε μία μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε στην κατάψυξη. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2 Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός, να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

3 Χτυπάμε με ένα σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.

4 Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μίγμα.

5 Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1΄, να γυαλίσει η μαρέγκα.

6 Τη ρίχνουμε στο μίγμα και απαλά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί.

7 Κάνουμε μια στρώση κρέμας στη φόρμα. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ και κάνουμε μια στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα - στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.

8 Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.

9 Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες απολαυστικές συνταγές για μοναδικά παγωτά, μπείτε στο Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα