Follow us

Γλυκά Νερά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αναγνωστόπουλος - Τι φώναξε στους δημοσιογράφους

Την προφυλάκιση του δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον ανακριτή

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, μετά την απολογία του που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Μετά από μία επίπονη απολογητική διαδικασία κατά την οποία ο Ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Αποχωρώντας είπε στους δημοσιογράφους: "Mια μεγάλη συγγνώμη".

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία στον ανακριτή, ενώ άλλες δύο ώρες έμεινε στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οδηγήθηκε κατευθείαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί θα τον δει ο διευθυντής των φυλακών για την πρώτη συνέντευξη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κελί της 6ης πτέρυγας με άλλους τρεις κρατούμενους. Πρόκειται για προσεκτικά επιλεγμένη πτέρυγα, ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα...

"Δεν προσχεδίασα τον φονο" - Ζητα μαρτυρες και ελεγχο στην καμερα

Σύμφωνα με το Capital.gr, ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στην απολογία του ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.

Σκοπός του προφανώς είναι να καταδείξει πως η κάρτα δεν αφαιρέθηκε τόσες ώρες πριν ώστε να μην καταγραφούν οι κινήσεις του, για να καταρρίψει τον ισχυρισμό των αρχών ότι προσχεδίασε το έγκλημα.

Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους. Ξεκίνησαν μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ο τι συνέβη, εμφανίζεται να είπε. Τέλος, ζήτησε συγγνώμη που κατέστρεψε δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται για τον φόνο της συζύγου του αλλά και τη θανάτωση του σκυλιού που είχε υιοθετήσει το θύμα.
Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων τον αποδοκίμασε, φωνάζοντάς του "ντροπή" και "να σαπίσεις στη φυλακή".

Ο ίδιος, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και προστατευόταν από πάνοπλους αστυνομικούς, δεν αντέδρασε και παρέμεινε ψύχραιμος, ενώ εντύπωση προκαλεί πως -όπως και την προηγούμενη Παρασκευή- δεν είχε σκυμμένο το κεφάλι του.

Ο 33χρονος ήταν ανέκφραστος και κοιτούσε προς τις κάμερες, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, ενώ όπως έγινε γνωστό ο ένας από τους δύο δικηγόρους του παραιτήθηκε από την νομική εκπροσώπησή του.

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει "προπαρασκευαστικές πράξεις" , όπως η "εξουδετέρωση" των καμερών ασφαλείας.

"Η μητερα της Καρολαιν δεν μπορουσε να ερθει, στην κατασταση που είναι"

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά η οικογένεια του θύματος διά του δικηγόρου Βόλου Θανάση Χαρμάνη.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα της 20χρονης: "Για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι... Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της".

Αναφερόμενος στο θέμα του παιδιού, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε: "Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι ήδη σε συνεννόηση". Τόνισε, επίσης, πως "η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, ενώ η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί".

Πηγή: TheTOC.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα