Οι πιο εύκολες συνταγές για ουζομεζέδες με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Την Παρασκευή 18/6 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΟΥΖΑΚΙ ΜΕΖΕ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για γρήγορους, αυθεντικούς, ελληνικούς ουζομεζέδες που θα σας ανοίξουν την όρεξη. Η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για τα πιο μερακλίδικα μεζεδάκια που θα απολαύσετε χαλαρώνοντας με την παρέα σας τσουγκρίζοντας ένα ποτηράκι ούζο!

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για σουβλάκι γαρίδας με πικάντικη σάλτσα, που θα μοιραστείτε με τους φίλους σας τα καλοκαιρινά βράδια στην βεράντα!

Σουβλακι γαρίδας σε τραγανη κρουστα με πικαντικη σαλτσα

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

XΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30'

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10'

ΥΛΙΚΑ

• λάδι για τηγάνισμα

• 12 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε το κεφάλι)

• 4 ξύλα για σουβλάκι

Για το κουρκούτι

• 100 γρ. Αλεύρι

• 100 γρ. κορν φλάουρ

• 250 ml ανθρακούχο νερό ή μπίρα

• 1 κ.σ. Αλάτι

• 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

• 1 μέτριο κρεμμύδιψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδοπολτοποιημένη

• 1 καυτερή πιπερίτσα

• 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη

• 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

• 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ τρυφερά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο από τη ράχη. Αφήνουμε το κεφάλι ενωμένο στο σώμα. Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

2 Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να παγώσει για 30΄.

3 Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄, ανακατεύοντας, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το κάρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1΄. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, να πυκνώσει καλά η σάλτσα ντομάτας.

4 Βουτάμε μια μια γαρίδα στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν, για μερικά λεπτά. Περνάμε σε κάθε σουβλί από 3 γαρίδες. Στρώνουμε τη σάλτσα σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα ωμά κρεμμύδι-σέλερι και επάνω τοποθετούμε τα σουβλάκια γαρίδας.

5 Το πιάτο σηκώνει και ταμπάσκο, γιατί η γαρίδα είναι γλυκιά. Επίσης, σε περίοδο εκτός νηστείας μπορούμε να ρίξουμε και τρίμματα φέτας στη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες απολαυστικές συνταγές με μεζέδες, μπείτε στο Argiro.gr