Follow us

Οι πιο εύκολες συνταγές για ουζομεζέδες με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Την Παρασκευή 18/6 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΟΥΖΑΚΙ ΜΕΖΕ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για γρήγορους, αυθεντικούς, ελληνικούς ουζομεζέδες που θα σας ανοίξουν την όρεξη. Η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για τα πιο μερακλίδικα μεζεδάκια που θα απολαύσετε χαλαρώνοντας με την παρέα σας τσουγκρίζοντας ένα ποτηράκι ούζο!

Οι πιο εύκολες συνταγές για ουζομεζέδες με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για σουβλάκι γαρίδας με πικάντικη σάλτσα, που θα μοιραστείτε με τους φίλους σας τα καλοκαιρινά βράδια στην βεράντα!

Σουβλακι γαρίδας σε τραγανη κρουστα με πικαντικη σαλτσα

ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΥΖΟΜΕΖΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

XΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30'

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10'

ΥΛΙΚΑ

• λάδι για τηγάνισμα

• 12 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε το κεφάλι)

• 4 ξύλα για σουβλάκι

Για το κουρκούτι

• 100 γρ. Αλεύρι

• 100 γρ. κορν φλάουρ

• 250 ml ανθρακούχο νερό ή μπίρα

• 1 κ.σ. Αλάτι

• 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

• 1 μέτριο κρεμμύδιψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδοπολτοποιημένη

• 1 καυτερή πιπερίτσα

• 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη

• 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

• 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ τρυφερά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο από τη ράχη. Αφήνουμε το κεφάλι ενωμένο στο σώμα. Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

2 Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να παγώσει για 30΄.

3 Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄, ανακατεύοντας, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το κάρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1΄. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, να πυκνώσει καλά η σάλτσα ντομάτας.

4 Βουτάμε μια μια γαρίδα στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν, για μερικά λεπτά. Περνάμε σε κάθε σουβλί από 3 γαρίδες. Στρώνουμε τη σάλτσα σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα ωμά κρεμμύδι-σέλερι και επάνω τοποθετούμε τα σουβλάκια γαρίδας.

5 Το πιάτο σηκώνει και ταμπάσκο, γιατί η γαρίδα είναι γλυκιά. Επίσης, σε περίοδο εκτός νηστείας μπορούμε να ρίξουμε και τρίμματα φέτας στη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες απολαυστικές συνταγές με μεζέδες, μπείτε στο Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα