Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE

Πίτσα στην Αθήνα λοιπόν. Οι εποχές της πλαδαρής πίτσας –ναι, εκείνης που ψηνόταν σε βαθιά ταψιά, είχε έντονο ψωμένιο σώμα και πνιγόταν στο λάδι– τελείωσαν. Ευτυχώς για όλους, έχουν περάσει για τα καλά. Στην ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα και πολύ περισσότερο στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή έχει παρουσιαστεί εσχάτως ένα πιο κατατοπιστικό και ασφαλώς πιο νόστιμο πρόσωπο της πίτσας: Η πίτσα εκείνη που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να κάνει όργια στο στομάχι σου.

Κάτι αρκετά σημαντικό τώρα, που με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων αλλά και το ξεκίνημα του EURO, όλοι θα αναζητήσουν το πιο δημοφιλές ίσως comfort food. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σχεδόν κάθε ένα μήνα τα τελευταία χρόνια (και, υπό κανονικές ασφαλώς συνθήκες), ξεπηδά στην Αθήνα και ένα καινούριο pizza spot με άποψη, τεχνική και γεύση.

Η άνοδος της πίτσας

Ξεκινώντας από το βασικό τρίπτυχο "ζύμη-σάλτσα-τυρί" και καταλήγοντας στα ενδιαφέροντα toppings και στο ψήσιμο σε φούρνους με πέτρες από το Βεζούβιο, οι λόγοι είναι πολλοί, απλοί και εύκολα κατανοητοί. Αρχικά συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη άνοδο του street food στη χώρα μας και όλα τα είδη φαγητού που μπορεί να περιλαμβάνει ο "κλάδος".

Δες περισσότερα στο Esquire.com.gr

Tags