Follow us

Τα πιο νόστιμα λαδερά του καλοκαιριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Δείτε τη συνταγή για τα πιο ωραία γεμιστά που δοκιμάσατε ποτέ!

Την Παρασκευή 11/6 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΛΑΔΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για παραδοσιακά, νόστιμα και υγιεινα λαδερά. Η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για λαχταριστά, όλο γεύση ελλάδας, μαμαδίστικα λαδερά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τα πιο νόστιμα λαδερά του καλοκαιριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Δείτε τη συνταγή για τα πιο ωραία γεμιστά που δοκιμάσατε ποτέ!

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμα γεμιστά, που θα σας θυμίσει καλοκαιρινά μεσημέρια της μαμάς!

ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15'

ΥΛΙΚΑ

• 6 ώριμες και σφιχτές μεγάλες ντομάτες

• 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες

• 3 πιπεριές πράσινες

• 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο

• 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 11/3 φλ. Ελαιόλαδο

• 5 κ.σ. Κουκουνάρι

• 5 κ.σ. σταφίδα μαύρη

• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. Φρυγανιά

• 1 κ.σ. Ζάχαρη

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αφού πλύνουμε όλα τα λαχανικά, τα ανοίγουμε. Κόβουμε μία φέτα από την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα, δεν την αποχωρίζουμε τελείως) και με ένα κουτάλι ή ένα παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της, προσέχοντας να αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά στο γέμισμα και στο ψήσιμο.

2 Κρατάμε την ψίχα της ντομάτας για σάλτσα. Την αλέθουμε στο μπλέντερ. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, να αφήσουν τα υγρά τους.

3 Κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος της. Κόβουμε μία λεπτή φέτα από το πίσω μέρος της μελιτζάνας, ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα από το κοτσάνι και με μία κουτάλα ή ένα παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε. Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.

4 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ. από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το κολοκύθι και την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Βάζουμε το ρύζι, το κουκουνάρι και τη σταφίδα και ανακατεύουμε.

5 Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.

6 Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.

7 Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά.

8 Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στις αντιστάσεις. Το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά πρέπει να είναι σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο . Έπειτα το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.

9 Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Είναι απίθανα την επόμενη ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου με ώριμη πικάντικη φέτα, ξινομυζήθρα Πάρου ή ξύγαλο Κρήτης.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες απολαυστικές συνταγές με λαδερά, μπείτε στο Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα