
Για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες πληθυσμού πλην των υγειονομικών, τα self test, αλλά και τα φροντιστήρια μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Τα σελφ τεστ θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. "Πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ" ανέφερε και σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.
"Όποιος δεν θελει να εμβολιαστεί, θα πρεπει να αναλαβει και τις συνεπειες της αποφασης του"
"Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση", είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr