Στο τραπέζι τα "προνόμια" των εμβολιασμένων σε εστίαση, τεστ & μετακινήσεις - Σύσκεψη Μητσοτάκη με ειδικούς

Η συζήτηση για την παροχή προνομίων σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

Η συζήτηση για την παροχή προνομίων σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί- όχι τόσο στη λογική του διαχωρισμού από όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή δεν έχουν προλάβει ακόμη, αλλά περισσότερα ως κίνητρο για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ειδικά στις ηλικίες άνω των εξήντα ετών- βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλές, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, αυτά που εξετάζονται είναι το να επιτρέπεται η εστίαση και στους κλειστούς χώρους, επίσης το να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα, και πιθανότατα να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

"Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας" δήλωνε εξάλλου χθες μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, το θέμα συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Το ζήτημα των προνομίων θα τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση σήμερα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους.

Η συνέχεια στο TheTOC.gr