Follow us

Στο Cinobo το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου "7 Λεπτά Ψυχής"

Στην πλατφόρμα Cinobo, στις 7 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ "7 Λεπτά Ψυχής" που σκηνοθετεί ο Πάνος Βλάχος, με θέμα τον Σπύρο Λούη και τον Μαραθώνιο.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Στο Cinobo το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου «7 Λεπτά Ψυχής»

Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία; Με τη φράση αυτή, ο Πάνος Βλάχος συνοψίζει μια πρωτότυπη προσέγγιση πάνω στο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ενώνοντας την έρευνα για ένα ιστορικό γεγονός (τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896) με μια υπαρξιακή αναζήτηση για την έννοια του δρομέα στον σύγχρονο κόσμο.

Από τις 7 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ 7 Λεπτά Ψυχής θα είναι διαθέσιμο για streaming, σε Α’ Προβολή, αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.

Παράλληλα, το Cinobo σε συνεργασία με τον Πάνο Βλάχο διοργανώνει 3 ειδικές προβολές της ταινίας στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο "Σινέ Φλερύ" (Σκίππη 5-7, Καλλιθέα 176 75). Μετά τις προβολές, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Εφτά Λεπτά Ψυχής -Το Ντοκιμαντέρ - Η Σύνοψη

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Το ντοκιμαντέρ "Εφτά Λεπτά Ψυχής" ("Seven Minutes of Soul") αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάνου Βλάχου. Ο σκηνοθέτης διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα