Follow us

Οι καλύτερες μακαρονάδες του καλοκαιριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - H μοναδική συνταγή για την πιο πικάντικη μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες και ούζο

Την Παρασκευή 28/5 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις καλύτερες, πεντανόστιμες και πιο εύκολες συνταγές για λαχταριστές μακαρονάδες! Η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για καλοκαιρινές μακαρονάδες που γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια και θα μας φτιάξουν τη μέρα!

Οι καλύτερες μακαρονάδες του καλοκαιριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - H μοναδική συνταγή για την πιο πικάντικη μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες και ούζο

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για την πιο πικάντικη μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες και ούζο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

-ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

8 γαρίδες

2 σκ. σκόρδο

300 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση

2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες

1/4 φλ. ούζο

500 γρ. μύδια με το κέλυφος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

2. Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε ενωμένο το κεφάλι τους. Αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη. Καθαρίζουμε από τα μύδια το μουστάκι, τραβώντας προς την αντίθετη πλευρά, και τρίβουμε τα κελύφη με σφουγγάρι για να καθαρίσουν. Τα ξεπλένουμε καλά. Όσα μύδια παραμείνουν ανοιχτά, έπειτα από αυτή τη διαδικασία, τα πετάμε.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν, για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια και την πιπεριά και σοτάρουμε για 1΄-2΄. Σβήνουμε με το ούζο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τα μύδια. Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε για 3΄-4΄ να αχνιστούν και να ανοίξουν τα μύδια. Αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα.

4. Με τσιμπίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν από το βραστό νερό και τα ρίχνουμε στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 1΄.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

TIP: Όσο πιο πολύ βράζουμε τα θαλασσινά τόσο περισσότερο σκληραίνουν και συρρικνώνονται. Προσοχή στο αλάτι, τα φρέσκα μύδια είναι αρκετά αλμυρά.

ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10΄
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 20΄

Για περισσότερες αυθεντικές, παραδοσιακές και πεντανόστιμες μακαρονάδες, μπείτε στο Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr