Aide-mémoire #6 | Ευχαριστούμε Έλενα, συγγνώμη Στεφανία

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος συγκεντρώνει όσα είπε, σχολίασε και τελικά αποφάσισε να γράψει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Να μαστε πάλι εδώ, λίγα λεπτά μετά το φινάλε της φετινής Eurovision και ενώ η ΕΡΤ1 μου κούμπωσε το υπέροχο πρώτο επεισόδιο της "Τούρτας” σε επανάληψη. Και βλέποντας την έξοχη Λυδία Φωτοπούλου σκέφτομαι πόσο πρέπει να σεβόμαστε τις κλασικές αξίες σε κάθε τομέα.

- Να βλέπεις την Έλενα Παπαρίζου και σου κόβεται η ανάσα, 16 χρόνια μετά τη βραδιά της νίκης της. Έτσι είναι, αγάπη μου, άμα συμφιλιώνεσαι με το #1 το κάνεις σπίτι σου και όταν το διεκδικούν οι άλλοι απλά κάνεις share location να βρουν κατά πού πέφτει το σημείο G της επιτυχίας. Αυτό είναι στα μάτια μου η Έλενα Παπαρίζου. Μια νεαρή βετεράνος του show της μουσικής σκηνής και έχασε κάθε άγχος απόδειξης της ύπαρξης της, με αποτέλεσμα να παράγει αυτό ακριβώς που θέλει εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Μαγκιά να έχεις ταυτότητα στη δουλειά σου. Μεγαλύτερη να κοιτάς κατάματα τα στραβοπατήματά σου και να επιστρέφεις στην κορυφή ακόμα πιο δυνατά. Πάντως, για να μοιραστώ και κάτι προσωπικό μαζί σας, εγώ μετά το "My Number One” δεν ένιωσα ποτέ περισσότερο εκστασιασμένος μέχρι τη μέρα που την είδα να τραγουδάει "Party all the time”. Όπως έγραψε και ένας φίλος που εκτιμώ πολύ, η Παπαρίζου είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην ποπ σκηνή στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, και όποιος έχει πρόβλημα με τα κιλά της, ας κάνει δίαιτα να προσέξει τα δικά του.

- Να πω κι ένα ευχαριστώ στη Stefania που δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι, αλλά τελικά μας άφησε άφωνους με τη δυναμική της αφενός, με την καλή της επίδοση επί σκηνής. Και ας έγιναν -σκηνοθετικά- λάθη, όποιος κι αν έφταιγε. Το "Last Dance” κατ' εμέ ήταν ένα μέτριο τραγούδι που απογείωσε μια καλή νεαρή performer που δεν έκανε προσπάθεια στιγμή να μας πείσει πως μπορεί, ενώ δεν έπαψε στιγμή να εκφράζει πως θέλει να πάει καλά για να τιμήσει την ελληνική καταγωγή της. Και είναι μόνο 18! Καλως όρισες στην ελληνική showbiz.

- Από την άλλη, τολμώ να πω ότι είχα πιστέψει πραγματικά στις δυνατότητες της Έλενας Τσαγκρινού που με άφησε εμβρόντητο με την εξαφάνισή της στη δεξιά στήλη της τελικής κατάταξης. Κρίμα γιατί αν μη τι άλλο, ήταν καλή σε αυτό που έκανε και κάτι μου λέει πως τα ελληνικά media θα θυμούνται για πολύ καιρό πως μας έκανε να ονειρευόμαστε πεντάδες και τελικά προσγειωθήκαμε 16οι. Το στοίχημα είναι πως μετά τις δύο ανώμαλες προσγειώσεις στη Eurovision (και η Τάμτα είχε καταλήξει 13η) το ΡΙΚ να μην εγκαταλείψει το εγχείρημα, να συνεχίσει να στέλνει καλές αποστολές.

- Την ίδια στιγμή βέβαια ας τα βρει και η ΕΡΤ με τη συνείδησή της, ας κοιτάξει κι αυτή κατάματα τη dream team της ελληνικής μουσικής και χωρίς δεύτερη σκέψη να στηρίξει έναν από τους δεκάδες ,ταλαντούχους, επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές. Τόσες πλατίνες κάτι θα σημαίνουν...

- Γυρνάμε πίσω στα εντός συνόρων, περίπου, για να δω ένα Survivor να καταρρέει, σαν αλυσίδα καφέ που αποχωρεί από τη χώρα και φτάνει να σερβίρει το 1/10 το καταλόγου μέχρι την τελευταία μέρα λειτουργίας. Ρε παιδιά, λήξτε το να πάμε και εμείς για ένα φαγητό τώρα που άνοιξε η εστίαση. Δεν έχει καν νόημα να παίζει ένα μήνα ακόμα χωρίς να μας ενδιαφέρει στιγμή τι συμβαίνει στον Άγιο Δομίνικο.

- Αποφάσισε να επιστρατεύσει ως big hit ο ΑΝΤ1 και το "I'm a celebrity Get me out of here” και κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρει στο τέλος. Και εκεί που έχει εξασφαλίσει το καλό το concept, δεν λέει να πάρει απόφαση να προλάβει να "κλείσει” τη Μαρία Μπεκατώρου μην του φύγει και βρεθεί απέναντι και μετά ποιος θα κλαίει να δω...

- Με αυτά και με αυτά βέβαια το STAR ανακοίνωσε την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, που είχε αναφερθεί νομίζω μόνο από το "Ευτυχείτε” ως πιθανή, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός εξασφάλιζε αποκλειστικότητες που μέρα με τη μέρα διαψεύδονται. Εν τω μεταξύ, ας τους ενημερώσει κάποιος πως υπάρχουν λέξεις που αφήνουν χώρο για... περιθώριο λάθους σε κάθε "αποκλειστική” πρόβλεψη ρεπορτάζ.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino