
Σε κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εκκενώνονται οικισμοί ανάλογα με την πορεία του πύρινου μετώπου ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.
Οι αρχές εκκένωσαν τους οικισμούς Σχίνο και Σωτήρα και όλη τη νύχτα έδιναν μάχη με τις φλόγες μόνο οι επίγειες δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ και με το που θα χαράξει θα αρχίσει η κατάσβεση και από αέρος.
Κατευθυνεται προς τα Γερανεια Όρη
"Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο", τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
Πάντως, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι κάποια σπίτια που βρίσκονταν μέσα στους ελαιώνες υπέστησαν ζημιές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr