Follow us

Aide-mémoire #5 | Όσα μου έμαθε η ζωή και η Μενεγάκη σε δύο instagram live

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος συγκεντρώνει όσα είπε, σχολίασε και τελικά αποφάσισε να γράψει.

Ελένη Μενεγάκη

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Να μαστε πάλι εδώ! Επειδή συνήθως σας ενημερώνω τι βλέπω όταν γράφω κάθε κείμενό μου και είμαι άνθρωπος των παραδόσεων, να σας πω ότι έχω πατήσει εξαιρετικό replay στην "Τούρτα της Μαμάς” της ΕΡΤ1 που δεν περίμενα να το πω αυτό στα 32 μου αλλά μας έβαλε τα γυαλιά.

- Είδα το δεύτερο κατά σειρά Instagram Live της Ελένης Μενεγάκη, με καλεσμένη στο απέναντι παράθυρο τη Λένα Μαντά και προφανώς θυμήθηκα πώς γίνονται οι ωραίες συνεντεύξεις. Γιατί καλώς ή κακώς, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που αναζητείται νέος άνθρωπος (κάτω των 35) να αρθρώνει με άνεση μια πρόταση με υποκείμενο – ρήμα – αντικείμενο, ε οι βετεράνοι του είδους είναι πολύτιμοι.

- Τι αποκομίσαμε από αυτή τη συνέντευξη; Βασικά ότι η Λένα Μαντά έβγαλε καινούργιο βιβλίο. Γιατί στον πλανήτη τηλεθεατών της Ελένης, φίλοι μου, τα βιβλία της Λένας Μαντά βγαίνουν με τέτοια χρονική συνέπεια όσο τα bazaar της Δέσποινας Μοιραράκη προ κορονοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για να μαθευτεί όμως το νέο, η Ελένη Μενεγάκη είπε να δώσει τρεις ατάκες στο φιλοθεάμον κοινό. Κάτι για το εμβόλιο, κάτι ότι βλέπει "Άγριες Μέλισσες”, κάτι ότι ετοίμαζε ταξίδια και τα ακύρωσε λόγω καραντίνας, πολύ θέλει η κοσμική Αθήνα να έχει να σχολιάζει κάτι καθώς πίνει τον πρώτο καφέ της ελεύθερης εστίασης στη γωνία Τσακάλωφ και Πλατείας;

- Και καθώς συζητάμε για τους πραγματικά επιτυχημένους, υπάρχουν και θαύματα της σεζόν – για τα οποία ήμουν σχεδόν σίγουρος από την αρχή της. Λόγου χάρη η Τατιάνα χτύπησε 16άρι τις προάλλες και πολύ περηφάνια στον Alpha. Μην κοιτάς που αν αυτά τα νούμερα τα έκανε πέρυσι η Ελένη τα πάνελ μιλούσαν για "συναγερμό” και "διορθωτικές κινήσεις”. Τώρα βλέπεις το 15 και λες "πάρτε κι εσείς να έχετε τώρα που αυγατίσαν τα μισθά”. Τώρα για να λέμε την αλήθεια, στο καθημερινό πρόγραμμα του Alpha η μόνη που κάνει βαρβάτη επιτυχία είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Όχι σαν αυτή της Καινούργιου, αλλά βαρβάτη γιατί οι αναλογίες είναι άλλες.

- Περνώντας από τον Alpha να σας πω ότι είδα -μετά από καιρό γιατί όσο να πεις μεσούσης της σεζόν γλαρώνω λίγο πριν την αποχώρηση του Survivor- τα "Μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη. Έτυχε να δω το επεισόδιο με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη -πολύ ωραία συνέντευξη. Η Ελεονώρα Μελέτη μπορεί να είναι ξεχασμένη σε ένα slot που ο Alpha δείχνει να απαξιώνει συστηματικά με υπέροχα talk shows που δεν τα στηρίζει καθόλου, ωστόσο κάνει εξαιρετική δουλειά και ένα τέτοιο είδος συνεντεύξεων είναι αυτό που θα τη φέρει σε θέση επιτυχίας και στο MEGΑ αν και εφόσον δώσει τα χέρια.

- Τι ωραία νέα που ετοιμάζει το MEGA τώρα που αρχίζει να διαμορφώνεται το τοπίο της νέας σεζόν. Κάτι η δυνατή μυθοπλασία, κάτι το "Σπίτι με το MEGA”, φυσικά η Ελένη Μενεγάκη να στηρίζει τη ροή του προγράμματος και να δημιουργεί καρδιοχτύπια στην τηλεοπτική αγορά... Θα μου πεις η Δανάη, παρά την πολύ όμορφη εκπομπή που κάνει, πάει Σαββατοκύριακο. Ε τι να κάνουμε; Συμβαίνουν κι αυτά στη ζωή. Να εύχεστε να πάει Σαββατοκύριακο ως "Πάμε Δανάη” και όχι "Κάποιος άλλος – Μαζί του η Δανάη Μπάρκα”. Γιατί καλώς ή κακώς συμβαίνουν και αυτά!

- Είδα και τη Ναταλία Γερμανού στο "Πρωινό”. Και θυμόμουν που πριν πολλά χρόνια καθόταν στην ίδια πολυθρόνα ως καλεσμένη, παραδεχόμενη πως έχει μπει στη Β' Εθνική μέχρι να ανακάμψει. Και συνειδητοποίησα πως οι αξίες δεν χάνονται και πολύ χάρηκα, για να έχουμε κάτι κι εμείς να ελπίζουμε. Και αφού την είδα, μπήκα στο αμάξι και οδηγώντας στην Κηφισίας για να φτάσω σπίτι στο παρά 5 πριν τα μεσάνυχτα , πέτυχα τα "Σεντόνια” της στο ραδιόφωνο και τελικά σκέφτηκα πως οι αξίες δεν χάνονται όντως. Θα με πεις φαν της Γερμανού, θα σου πω "τιμή μου” και θα κλείσουμε την παράγραφο.

- Έβλεπα και τον Θάνο Λέκκα στο The 2Night Show και μου άρεσαν τόσο αυτά που έλεγε περί διαφορετικότητας στην ουσία. Ορίστε, η προβολή και η αποδοχή του διαφορετικού -έναντι οποιουδήποτε κανονικού- που δεν χρειάζεται -ενίοτε- τον λόγο του ακτιβισμού αλλά τον λόγο του ανθρώπινου. Αλλά εκεί χρειάζεται η καλή συνέντευξη με τον καλεσμένο που είναι έτοιμος να πει τα ωραία του. Βέβαια ξέρετε την άποψή μου για το The 2Night Show. Όμορφο αλλά όχι το καλύτερο. Άρα και ο ενθουσιασμός περιορίζεται.

- Τέλος να σας πω και ένα ρεζουμέ των ημερών. Φούντωσαν οι φήμες πως η Χρηστίδου φεύγει από το OPEN αλλά τελικά έμεινε. "Η Καινούργιου δεν έχει υπογράψει” σχολίασε ο Λιάγκας στο άκουσμα της παραμονής της Σίσσυς. Και κάπως έτσι φούντωσαν τα σενάρια για το "Ευτυχείτε” και την ΚατΚαιν που συνεχίζει να σαρώνει. Και πώς να μη φουντώσουν; Λέγε λέγε, τελικά όλοι στο τέλος θα κάτσουν στο πόστο τους. Εκτός από τον Κοκλώνη που είναι υπό μετακόμιση προς Alpha μεριά. Εγώ δεν θα αμφισβητήσω πως υπάρχει περίπτωση να μείνει και η Καινούργιου στο OPEN, προφανώς και όλα είναι πιθανά. Να δω πώς θα βγει όμως το "Ευτυχείτε” στον αέρα ως εσωτερική παραγωγή μετά από μία σεζόν που μόνο "τον Γιώργο Νταλάρα σε φιλική συμμετοχή”, που έλεγε και η Χριστίνα Μαρκάτου, δεν είχαν κλείσει... Το αστείο περί αντικατάστασης από την Ελένη Τσολάκη ας παραμείνει αστείο, παρακαλώ. Συμπαθέστατη η κοπέλα, αλλά...

Aide-mémoire #5 | Όσα μου έμαθε η ζωή και η Μενεγάκη σε δύο instagram live

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα