20 χρόνια από το "Die for You" - Η ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου

Συμπληρώθηκαν δύο δεκαετίες από την επική παρθενική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision

20 χρόνια πέρασαν από τη μέρα που η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Παναγιωτίδης ανέβηκαν στη σκηνή της Eurovision ως Antique για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Το τραγούδι εκτελέστηκε 22ο τη βραδιά μετά τον Φαμπρίτσιο Φανιέλλο της Μάλτας με το "Another Summer Night" και πριν από τους Rollo & King της Δανίας με το "Never Ever Let You Go". Κατά το πέρας της ψηφοφορίας, είχε λάβει 147 βαθμούς, τερματίζοντας στην 3η θέση, ανάμεσα σε 23 χώρες. Η τρίτη θέση ήταν η υψηλότερη θέση της Ελλάδας μέχρι το Διαγωνισμό του 2005, όταν η Παπαρίζου, αυτή τη φορά σόλο, κέρδισε τον διαγωνισμό με το "My Number One".

Πριν την συμμετοχή τους στην Eurovision, το συγκρότημα είχε κάνει δύο ακόμη επιτυχίες που μπήκαν στις κορυφαίες 10 θέσεις των charts σε Ελλάδα και Σουηδία, το "Ώπα Ώπα" και το "Δυνατά Δυνατά". Το "(I Would) Die for You" κυκλοφόρησε στην αγορά από τη Bonnier Music και την EMI International μετά τον διαγωνισμό. O δίσκος έγινε πλατινένιος στην Ελλάδα και χρυσός στη Σουηδία. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο άλμπουμ των Antique με τίτλο "Die for You".

Η διάσημη τραγουδιστρία, που το 2001 κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού, ανέβασε το σχετικό απόσπασμα στα social media, συγκινώντας τους θαυμαστές της.

20 Years 🧡

Posted by Helena Paparizou on Wednesday, 12 May 2021