Πασχαλινό τραπέζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Αποκλειστικά στο Yupiii η συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο αρνάκι μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο και πατατούλες

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Την Τετάρτη 28/4 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σε αυτό το τεύχος η Αργυρώ στρώνει το γιορτινό τραπέζι και μας προσκαλεί να απολαύσουμε τις πιο νόστιμες και λαχταριστές πασχαλινές συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο αρνάκι μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο και πατατούλες και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρνίσιο μπουτι με γιαουρτι

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

• 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι 2 κιλών

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι

• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

• 2 κ.γ. θυμάρι

• 3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες

• 8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές

• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες

• 1 ματσάκι μαϊντανός

• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

• αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα.
2 Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, το πιπέρι και 1 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά.
3 Κάνουμε μια στρώση τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, μια στρώση τις ντομάτες, ξανά αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπούτι στο ταψί. Το αλείφουμε με τη σάλτσα.
4 Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 1 ώρα.
5 Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40’, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του.Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για περισσότερες Πασχαλινές συνταγές για σίγουρη επιτυχία μπείτε στο www.argiro.gr