Follow us

Νίκος Αλιάγας και Εμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ | Οι πρώτες κουβέντες της συνέντευξης

Ο Νίκος Αλιάγας είναι πλέον συνεργάτης της Δημόσιας Τηλεόρασης

Ο Νίκος Αλιάγας επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση, μιας και πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι πλέον θα συμμετέχει σε ειδικά τηλεοπτικά πρότζεκτ ή και καλύπτοντας δημοσιογραφικά μείζονος σημασίας διεθνή γεγονότα.

Η αρχή έγινε σήμερα, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής πήρε συνέντευξη από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας, τα ελληνοτουρκικά, την πανδημία, την επαφή του με τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην απουσία του από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821.

"Λυπάμαι που δε θα είμαι εκεί με τη σύζυγό μου για αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς το υγειονομικό πλαίσιο με αναγκάζει να παραμείνω στο Παρίσι. Γι’ αυτό θέλω καταρχήν να απευθύνω ένα μήνα ένα μήνυμα πραγματικής φιλίας και σεβασμού για όλο τον ελληνικό λαό, τη χώρα, το έθνος και φυσικά για τις αρχές, την Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό. Μας είχε προσκαλέσει και μέχρι πριν από δύο μέρες θα ερχόμουν, αλλά η πανδημία χτυπά και πάλι πολύ έντονα την Ευρώπη. Χρειάστηκε και εδώ στην Γαλλία να λάβουμε νέα περιοριστικά μέτρα. Νομίζω ήταν πιο πρέπον να εφαρμόσω ο ίδιος αυτό που ζητώ από τους συμπολίτες μας. Αλλά θα είμαι ολόψυχα μαζί σας για τους επίσημους εορτασμούς την Πέμπτη το πρωί και επίσης για τις συνάντησεις την Τετάρτη το βράδυ" είχε χαρακτηριστικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα