Follow us

Είδαμε: Το "Ζακέτα να πάρεις" της ΕΡΤ!

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει τις πρώτες εντυπώσεις για τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 "Ζακέτα να πάρεις" με την Ελένη Ράντου, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Ζακέτα να πάρεις

Από μόνο της η επιστροφή της Ελένης Ράντου με μία "κλασικού τύπου" κωμική, οικογενειακή σειρά στην τηλεόραση είναι είδηση. Και μάλιστα καλή. Όταν η επάνοδός της συμπληρώνεται από δύο εξαιρετικές συναδέλφους της, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, το πράγμα αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Είδαμε: Το "Ζακέτα να πάρεις" της ΕΡΤ!

Ακριβώς αυτό είναι... στα χαρτιά το "Ζακέτα να πάρεις" που έκανε για λίγες ώρες μόνο την εμφάνισή τους στην on demand πλατφόρμα της ΕΡΤ, δηλαδή το ERTFLIX, και είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω.

Πρόκειται για μία οικογενειακή σειρά, η βασική ιστορία της οποίας περιστρέφεται γύρω από τρεις γυναίκες και μαμάδες αγοριών. Οι δύο είναι αδελφές και η μία κολλητή τους. Η Ελένη Ράντου, φανερά πιο ώριμη ως ηθοποιός από την τελευταία φορά που την είδαμε στη μικρή οθόνη, ξεφεύγει από τους "πειραματισμούς" της "Εργαζόμενης Γυναίκας" και μπαίνει στα παπούτσια μιας αυθεντικής, λαϊκής "σκυλούς", όπως θα λέγαμε σε απλά ελληνικά που συνάμα είναι και μια σύγχρονη, ακομπλεξάριστη γυναίκα με έναν συντηρητικό γιο, μια νευρωτική νύφη και δύο υπέροχες εγγονές. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι ίσως η πιο αγαπημένη φιγούρα της σειράς, μιας και όλοι την αποκαλούν "σουσού". Πρόκειται για κλασικό μοντέλο νεόπλουτης επαρχιώτισσας, που προσπαθεί να υποδυθεί την κυρία της "καλής κοινωνίας" ικανοποιώντας όλα τα κλισέ των 90s που κουβαλά μεγάλη μερίδα του κοινού μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, από το πρώτο επεισόδιο δεν φαίνεται να είναι καθόλου επιθετική, παρά μόνο σνομπ και λίγο εσωστρεφής. Κρίνοντάς τη ως ηθοποιό βέβαια, μόνο να την παραδεχθώ μπορώ καθώς μέσα σε μόλις λίγους μήνες έχει καταφέρει να παρουσιάσει τρεις τελείως διαφορετικές τηλεοπτικές εκδοχές της, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο μόνος κοινός παρανομάστής στις δουλειές της είναι πως μιλάμε για μία εξαιρετική ηθοποιό. Τέλος, η κλασική Ελληνίδα μάνα εκπροσωπείται από τη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η αγαπημένη ηθοποιός, πολλά χρόνια μετά τον τελευταίο μόνιμο ρόλο της στην τηλεόραση, ανέλαβε έναν εκπληκτικά "κλασικό" ρόλο με όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η συγκεκριμένη κατηγορία μαμάς στο ελληνικό σπίτι. Την ίδια στιγμή, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, για τους περισσότερους η Πέπη από τα "Εγκλήματα", δίνει ρέστα και μας κάνει να απορούμε γιατί την έχουμε δει τόσο λίγο μετά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο.

Ζακέτα να πάρεις
Ζακέτα να πάρεις

Από την άλλη, τα παιδιά τους, κλασικοί 30άρηδες (ή και λίγο μεγαλύτεροι εδώ που τα λέμε), εκπροσωπεί μία ξεχωριστή κατηγορία άντρα ο καθένας και δημιουργούν ένα απολαυστικό τηλεοπτικό πινγκ πονγκ με τις μαμάδες τους. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τρεις νέους ηθοποιούς, Βασίλης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας και Μιχάλης Τιτόπουλος, που παίζουν εξαιρετικά.

Ως τηλεθεατής που λάτρευα το "Σόι" του Alpha βρίσκω εξαιρετικές κοινές αναφορές αλλά με σημαντικά καλύτερους ηθοποιούς από την πρόσφατη ρέπλικα της σειράς ("Σπίτι είναι"). Η αμεσότητα της Ελένης Ράντου είναι ένα αειθαλές χαρακτηριστικό. Ως λάτρης του "Κωνσταντίνου & Ελένης" μπορώ να καταλάβω γιατί την ενοχλούσε η διαρκής προβολή της εικόνας της μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά το ταλέντο είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Ζακέτα να πάρεις

Συνοψίζοντας... το "Ζακέτα να πάρεις" είναι μια καθαρά ελληνική σειρά, με απόλυτη σύνδεση με την πραγματικότητα της ζωής μας σήμερα, χωρίς ίχνος μιζέριας αλλά ούτε"αμφισβήτησης" σε κάθε όμορφο κλισέ που έχουμε ως λαός. Μια εξαιρετική σειρά σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο Νίκου Μήτσα και Κωνσταντίνας Γιαχαλή.

Αν κάθε απόπειρα μυθοπλασίας στην ΕΡΤ είναι σαν τις φετινές, μιλάμε για την καλύτερη τηλεοπτική απόφαση της σεζόν. Όχι μόνο επαναφέρει την ΕΡΤ1 στο κάδρο του ανταγωνισμού, αλλά την επιβάλει ως βασικό παίκτη και μάλιστα με καλύτερο προϊόν από κάθε δουλειά σε ιδιωτικό κανάλι.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα