Lockdown: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέες αλλαγές στα SMS στο 13033 και τις μετακινήσεις - Πού μπορείτε να περπατήσετε και πού να ψωνίσετε - Ποιες περιοχές είναι στο "βαθύ κόκκινο".

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

Νέοι περιορισμοί έρχονται να προστεθούν στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για σκληρότερα lockdown και τις αλλαγές στα SMS στο 13033.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στις 6 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

-Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας.

-Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Η συνέχεια στο TheTOC.gr

Tags