Follow us

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε το άνοιγμα του λιανεμπορίου- Πάμε σε χαλάρωση περιορισμών, αντέχει το ΕΣΥ

Για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κυριάκος Μητσοτάκης

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα στη Βουλή, σημειώνντας ότι με τη μείωση των κρουσμάτων μπορούμε να συζητήσουμε τη χαλάρωση των μέτρων. Σημείωσε ότι πλέον η πίεση στο ΕΣΥ έχει μειωθεί και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι σήμερα υπάρχουν 424 κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

"Μπορούμε να διαφωνούμε σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων, δεν γίνεται να διαφωνούμε για τα δεδομένα. Για την πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας και για το τι έχει γίνει τους τελευταίους 10 μήνες", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

"Σήμερα σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, οι μόνες δύο χώρες που δεν είναι κόκκινες και έχουν και κάποιες πράσινες περιοχές είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία" είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε, δείχνοντας και συγκεκριμένα διαγράμματα, σε στοιχεία. "Η απότομη αύξηση στις νοσηλείες, ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, υπήρξε δραματική, κορυφώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και πλέον τώρα αποκλιμακώνεται", είπε και συμπλήρωσε: "Η χώρα μας αθροιστικά βρίσκεται στην 21ή θέση, η 5η που έχει τους λιγότερους θανάτους από τον κορονοϊό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες".

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα