Ορμονική ακμή | Ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τα σπυράκια της περιόδου

Η σωστή ρουτίνα ομορφιάς για μια επιδερμίδα χωρίς σπυράκια!

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM.GR

Είτε είσαι στην εφηβεία, είτε την έχεις περάσει προ πολλού, πού τη χάνεις, πού τη βρίσκεις, τα σπυράκια θα βρουν τον τρόπο να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου. Ο αγαπημένος τους τρόπος; Με τη μορφή ορμονικής ακμής. Κι όμως υπάρχει τρόπος να την αποφύγεις ή έστω να την περιορίσεις! Είσαι έτοιμη, να αφαιρέσεις από τη μακροσκελή λίστα με τα αρνητικά της εμμηνορρυσίας, ένα μειονέκτημα;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τι είναι η ορμονική ακμή;

Η ορμονική ακμή αποτελεί ένα από τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, γνωστό και ως PMS και ταλαιπωρεί το 60-70% των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και έχουν μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής. Μπορείς να ξεχωρίσεις τα συγκεκριμένα σπυράκια πολύ εύκολα, καθώς τείνουν να εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, κυρίως στο πιγούνι και την κάτω γνάθο.

Για την εμφάνισή τους μπορείς να κατηγορήσεις τις ορμόνες, οι οποίες λίγο πριν την έναρξη του κύκλου, βαράνε κόκκινο! Εάν ψάχνεις ένα συγκεκριμένο "βασικό" ένοχο, μπορείς να στραφείς στην τεστοστερόνη, τα επίπεδα της οποίας αυξάνονται με αποτέλεσμα να εντείνεται η λιπαρότητα της επιδερμίδας. Εάν έχεις ασταθή κύκλο ή πολυκυστικές ωοθήκες, τότε σου στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς! Τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα για εσένα, αλλά δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν μπορεί να βρει λύση!

Δες περισσότερα στο Missbloom.gr