Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με το TIME

Ο κινηματογραφικός απολογισμός μίας πολύς περίεργης χρονιάς από το έγκριτο, αμερικανικό περιοδικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE

Το να κάνεις απολογισμό για τις καλύτερες ταινίες του 2020, όταν μιλάμε για μία χρονιά που έφερε τα πάνω κάτω στον πλανήτη με την πανδημική κρίση του κορονοϊού και έκανε πραγματικότητα σενάρια δυστοπίας που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο στη μεγάλη οθόνη ή διαβάζαμε στις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος, είναι αναμφίβολα περίεργο και πρωτόγνωρο. Πόσω μάλλον, όταν σχεδόν τα μισά φιλμ που ήταν προγραμματισμένα να δούμε, δεν τα είδαμε ποτέ λόγω των παγκόσμιων lockdodwns.

Το περιοδικό TIME ωστόσο, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την καλλιτεχνική δημιουργία που τίποτα δεν μπορεί να της σταθεί εμπόδιο, συνέταξε μία λίστα με τα δέκα κινηματογραφικά highlights της χρονιάς.

10. Bill and Ted Face the Music

Οι Bill S. Preston Esq. και Theodore Ted Logan, μεσήλικες πλέον, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να δημιουργήσουν το τραγούδι που θα σώσει τον κόσμο. Σχεδιάζουν λοιπόν να ταξιδέψουν με τη χρονομηχανή τους στο μέλλον και να αντιγράψουν τους μελλοντικούς εαυτούς τους. Ο πρώτος είναι ο Alex Winter και ο δεύτερος ο Keanu Reeves. Οι δυο τους επέστρεψαν 29 ολόκληρα χρόνια μετά με τη συνέχεια της φιλμ που τους χάρισε μεγάλη δημοφιλία.

Δες περισσότερες στο Esquire.com.gr