Χριστούγεννα: Μέχρι 9 άτομα στο ρεβεγιόν

Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για άρση του lockdown, 14 ή 21 Δεκεμβρίου

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

Με ιδιαιτέρως προσεκτικά βήματα και ακολουθώντας την τακτική και άλλων ευρωπαϊκών χωρών η κυβέρνηση καταστρώνει τα σχέδια της για την έξοδο από την καραντίνα.

Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί να μην ευνοεί τέτοιου είδους συζητήσεις, ωστόσο στο Μαξίμου ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της αγορά πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση του lockdown ωστόσο αποκάλυψε πως θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. "Θα επιτρέψουμε οικογένεια συν μία οικογένεια ακόμα. Διαλέξτε μια οικογένεια αυτές τις μέρες για να κάνετε παρέα και αποφύγετε τις συνάξεις στα σπίτια".

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα επιτραπούν συνολικά σε ένα σπίτι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 9 έως 10 άτομα, μαζί με τα παιδιά. "Θα είμαστε πολύ αυστηροί" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στο Status Fm, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα εκείνη την ημέρα οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. "Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή ακόμα, μια παραπάνω προσπάθεια, ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η συνέχεια στο TheTOC.gr