Follow us

Κορονοϊός: Σκέψεις για παράταση του lockdown! Νέα μέτρα μετά τα 3.300 κρούσματα - Κόφτης στα SMS και λουκέτο στα δημοτικά

Ιδιαιτέρως κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τις αντοχές του συστήματος υγείας και της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κορονοϊός Αθήνα ηλικιωμένοι

Η δραματική εικόνα στη Θεσσαλονίκη, το τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους επαναφέρουν στο τραπέζι νέα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί με κάθε τρόπο η διασπορά του κορονοϊού που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της πανδημίας, από την οποία θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέους περιορισμούς. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επόμενες ημέρες, θα έλεγα η επόμενη εβδομάδα, οι επόμενες δέκα ημέρες, θα είναι ημέρες δύσκολες, ημέρες εξαιρετικά κρίσιμες", είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς το lockdown ήταν ήδη σε εφαρμογή περίπου μια εβδομάδα πριν μπει ολόκληρη η χώρα, κι όμως ο αριθμός των κρουσμάτων διαρκώς αυξάνεται, φτάνοντας χθες τα 828, παράλληλα επικίνδυνες αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και η Αττική που καταγράφηκαν 756 κρούσματα.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα