Follow us

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Τσιόδρα: Lockdown από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου για τρεις εβδομάδες

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στο νέο γενικό lockdown της χώρας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με την συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Μητσοτάκης - Τσιόδρας / Euronews

Όπως ανακοινώθηκε, η χώρα μπαίνει από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου και για τρεις εβδομάδες, ως τις 30 Νοεμβρίου, σε γενικό Lockdown. Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, εκτός από αυτά με είδη πρώτης ανάγκης, πλην όσων πωλούν τρόφιμα και φάρμακα. Η μετακίνηση θα γίνεται πάλι με SMS, όπως την περασμένη άνοιξη.

Οσον αφορά τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια θα κλείσουν, ωστόσο, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δομές ειδικής αγωγής και δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το Νοέμβριο θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ και όχι 534 ευρώ σε όσους πλήττονται ή μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, πέραν του δώρου Χριστουγέννων. Τα επιδόματα ανεργίας θα επεκταθούν για δύο μήνες, ενώ θα δοθεί και εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Ειδικότερα για τα επιδόματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως "χρέος μας είναι να κρατήσουμε εφεδρείες. Η χώρα έχει διαθέσιμα πάνω από 37 δισ. Κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και πρώτη μας μέριμνα είναι οι πιο αδύναμοι".

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο TheTOC.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα