Follow us

Michael Jordan: Είναι ο GOAT και στιλιστικά

Το The Last Dance μας υπενθύμισε όχι μόνο την υπεροχή του Air στο παρκέ, αλλά και το απαράμιλλα cool στυλ του εκτός αυτού στα 90s.

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
Michael Jordan
Ένα από τα ευχάριστα πράγματα που συνέβησαν μες στην καραντίνα που προκάλεσε η πανδημική κρίση του κορονοϊού ήταν η κυκλοφορία του The Last Dance στην πλατφόρμα του Netflix. Το αθλητικό ντοκιμαντέρ του Jason Hehir σε παραγωγή του ESPN για τον Michael Jordan και την τελευταία χρονιά της μπασκετικής δυναστείας των Chicago Bulls εξελίχθηκε σε παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με την προβολή των δύο τελευταίων επεισοδίων του από τα δέκα συνολικά και έκανε ρεκόρ τηλεθέασης καθηλώνοντας στη μικρή οθόνη περισσότερους από 23.800.000 θεατές εκτός ΗΠΑ.

Η επιτυχία του docuseries δεν οφείλεται μόνο στο αυτονόητο: την μπασκετική ιστορία που έγραψε ο MJ, κερδίζοντας 6 πρωταθλήματα και 5 τίτλους MVP στο NBA και χτίζοντας μία ολόκληρη αυτοκρατορία στην αθλητική υπόδηση με το Jordan brand. Το ότι είναι ένας μύθος, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στον χώρο του αθλητισμού εν γένει είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε. Στο The Last Dance γνωρίσαμε όμως τον άνθρωπο που διαμόρφωσε τον παίκτη - την άκρως ανταγωνιστική φύση του, τον ιδιαίτερο δεσμό που είχε αναπτύξει με τον πατέρα του, τις εμμονές, τις ιδιοτροπίες, τα πάθη, την εγωμανία, τις προσβολές προς τους συμπαίκτες του για να του δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ· χαρακτηριστικά στοιχεία που σίγουρα δεν συνθέτουν μία αγιογραφία, αλλά το πορτρέτο ενός κορυφαίου αθλητή, αυτού που κατέχει τον τίτλο του GOAT (Greatest Of All Time).

Κι επειδή ακριβώς το The Last Dance δεν επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στις πιρουέτες του Air στο παρκέ, αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε ξανά το απαράμιλλα cool στυλ του στα 90s· για την ακρίβεια, ότι έπαιζε το boxy sartorial game στα δάχτυλα και έβγαινε πάντα νικητής. Τα κοστούμια με την ευρύχωρη γραμμή, τα φαρδιά μπατζάκια των παντελονιών και τους τετραγωνισμένους ώμους στα σακάκια -κατά προτίμηση σε ουδέτερες χρωματικές αποχρώσεις- ήταν το σήμα κατατεθέν του, όταν δεν φορούσε την κατακόκκινη φανέλα με το Νο 23.

Είχε ιδιαίτερη προτίμηση επίσης στα αξεσουάρ, με τα χρυσά σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και τους μαύρους μπερέδες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε formal ή casual εμφάνισής του. Παρομοίως και τα γυαλιά ηλίου. Το αγαπημένο του brand ήταν η Oakley, στην οποία μάλιστα επένδυσε κάποιες χιλιάδες δολάρια πίσω στο 1995, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, σχεδίασε τα Mars Jordan Leather sunglasses τα οποία φόρεσε στην 6η και τελευταία στέψη της καριέρας του με τους Chicago Bulls.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα