Follow us

Οι νέοι κανόνες των εστιατορίων και των μπαρ: Η εστίαση κάνει restart μετά από 2,5 μήνες.

Η χώρα μας περνά πια στο τέταρτο βήμα της άρσης των μέτρων απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, με μπαρ, εστιατόρια και cafes να ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες όπου παρέμειναν κλειστά ή λειτουργούσαν με διαφορετικά από τα συνηθισμένα καθεστώς.

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
κουζίνα, εστιατόριο

Το restart τους γίνεται με αρκετά αυστηρές προδιαγραφές προκειμένου να εξασφαλιστεί αρχικά η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων ατόμων καθώς και η λειτουργία τους με βάση τις οδηγίες των εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

Θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων. Αυτή θα πρέπει να είναι από 70 εκατ. έως 1,70 μ.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι ανέρχεται στα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όμως όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Για να υπάρξει αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των απαιτήσεων “απόστασης” θα πρέπει να γίνει αναδιάταξη του εργασιακού χώρου και αναδιοργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων με βάση τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων.

Θα πρέπει να υπάρχει διαμόρφωση του προγράμματος σταδιακής προέλευσης/αποχώρησης των εργαζομένων, με δημιουργία ομάδων εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί η περιορισμένη αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα