Follow us

Ώρα για brunch: 4 λαχταριστές συνταγές που διαφέρουν από τις κλασικές επιλογές

Pancakes χωρίς γλουτένη, αβοκάντο στο φούρνο και κροκέτες από γλυκοπατάτα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

MadameFigaro
ΓΡΑΦΕΙ: MADAMEFIGARO
brunch

Το brunch έχει αναδειχθεί σε μία από τις αγαπημένες συνήθειες για το Σαββατοκύριακο. Τα καλά νέα: μπορείς να ετοιμάσεις τις δικές σου λαχταριστές συνταγές, αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα του bubbles and avocados. Παρακάτω 4 πιάτα που ξεφεύγουν από τις κλασικές επιλογές.

Αβγά κοκκινιστά με άρωμα ανατολής (ή αλλιώς Shakshuka)

Ώρα για brunch

Υλικά:

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού κύμινο

2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

θαλασσινό αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

400 ml ντομάτα κονκασέ

3 φλιτζ. Ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

6 αβγά

μαϊντανός

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε την ντομάτα (και το κόνκασέ και την φρέσκια) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 ακόμα λεπτά.

Στη συνέχεια σπάμε τα αβγά.

Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μάτι. Αν πάλι, όχι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (στους 190 βαθμούς).

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags