Follow us

Ampersand: Το νέο project της Σύλβιας Κούβαλη συστήνει στο κοινό αντικείμενα τέχνης και λειτουργικά αντικείμενα

Το ampersand παίρνει μορφή μέσα από διάφορες δραστηριότητες

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
kfeepajddciofgno

Το ampersand είναι ένα νέο πρότζεκτ της Σύλβιας Κούβαλη και της Rodeo που θα πάρει μορφή μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Έχει ως στόχο να συστήσει στο κοινό της Αθήνας αντικείμενα τέχνης και λειτουργικά αντικείμενα, κατασκευασμένα από Έλληνες, αλλά και ξένους, τεχνίτες και καλλιτέχνες.

Το ampersand θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο διαμέρισμα της οδού Μαυροματαίων 43, μέσα από το έργο του designer Savva Laz που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. O Savvas Laz αποφοίτησε από τη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου της Λοζάνης, και έκτοτε κατασκευάζει αντικείμενα και έπιπλα από διαφορετικές ύλες, πειραματιζόμενος συνεχώς πάνω στο σχήμα και το χρώμα. Στο project παρουσιάζεται η τελευταία του σειρά, Trashformers, ένα νέο σώμα επίπλων, αποτέλεσμα μιας περιπατητικής διαδικασίας, έπειτα από την περιήγησή του στους δρόμους της Αθήνας και τη συγκομιδή υλικών συσκευασίας, κυρίως ηλεκτρικών συσκευών.

Μέσω της διαδικασίας της συγκομιδής, σε μία πόλη όπου η ανακύκλωση είναι ακόμη υποτιμημένη, o Savvas Laz δημιουργεί – μέσα από την τύχη – μοναδικά αντικείμενα με υλικά μαζικής παραγωγής. Αμφισβητώντας τον ρόλο του designer στις μέρες μας, αναλαμβάνει τον ρόλο του οικολόγου μέσα από την ανακύκλωση και την εκ νέου χρήση βλαβερών για το περιβάλλον στοιχείων, τα οποία μεταμορφώνει σε βιώσιμα αντικείμενα.

Ampersand

Τα έπιπλα μοιάζουν με κατασκευές LEGO που προκύπτουν από μικρότερα κομμάτια, και συντίθενται με μία φαινομενικά τυχαία διαδικασία, βαμμένα σε έντονες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί. Αυτό που πολλοί θα χαρακτήριζαν παιδική διαδικασία, γίνεται ένα σοβαρό παιχνίδι δεξιοτεχνικής χρήσης χρωμάτων, με fiberglass και πεταμένα κομμάτια Styrofoam που συνέλεξε ο καλλιτέχνης.

Ampersand - εικόνα 2

Μαζί με τα αντικείμενα του Savva Laz, θα εκτίθενται κάποια σκίτσα και ένα βίντεο του καλλιτέχνη Emre Hüner. Ο Hüner, δουλεύει επίσης την πλαστικότητα και εμπνέεται από φυσικές δομές. Δημιουργεί βίντεο, γλυπτά και σκίτσα μέσα από όψεις δυστοπικών σεναρίων τα οποία τοποθετεί σε ένα πολύ κοντινό αρχαιολογικό μέλλον.

info: Από 18-28 Σεπτεμβρίου (11:00 ως τις 20:00 κατόπιν ραντεβού) Μαυροματαίων 43 (4ος όροφος), κουδούνι &. Για περισσότερες πληροφορίες: ampersand@rodeo-gallery.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα