Follow us

Ο δεκάλογος της τέλειας πίτσας: Πώς να πετύχεις την νοστιμότερη εκδοχή της;

Ένας ειδικός αποδομεί το απόλυτο comfort food και δίνει οδηγίες, συμβουλές και tips για τη νοστιμότερη εκδοχή του

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
πίτσα

Ο pizzaiolo του Granello* Κυριάκος Λιοδάκης μιλά στο Esquire και καταθέτει την άποψή του πάνω στα 10 πράγματα που μετρούν περισσότερο σε μία πίτσα, ώστε αυτή να φτιαχτεί σωστά και να σερβιριστεί στην απόλυτη εκδοχή της. Ξεκινώντας από το βασικό τρίπτυχο ζύμη-σάλτσα-τυρί και καταλήγοντας στο ψήσιμο σε pizza stone, μοιράζεται όλα όσα κάνουν ορθά τη δουλειά.

1. Το κατάλληλο αλεύρι

Όλα ξεκινούν από τη ζύμη, οπότε χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ποιοτικό αλεύρι, με το ιταλικό τύπου 00 (από μαλακό σιτάρι, που δίνει ελαστικές ζύμες) να θεωρείται το ιδανικότερο. Μπορεί κάποιος να το βρει σε εξειδικευμένα delicatessen και φυσικά στο ίντερνετ.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα