Follow us

Gucci: Ο ταλαντούχος κύριος Michele παρουσίασε τη νέα συλλογή

Αν και δεν ήταν κάτι τρομερά διαφορετικό, η νέα συλλογή του Gucci έγινε και πάλι θέμα συζήτησης στον κόσμο της μόδας

MadameFigaro
ΓΡΑΦΕΙ: MADAMEFIGARO
Gucci

Ας ξεκινήσουμε από τις μάσκες. Φαίνεται ότι ο Alessandro Michele για κάποιο λόγο έχει έναν περίεργο έρωτα με τις μάσκες. Ίσως γιατί έχουν διπλό ρόλο, τραβούν την προσοχή με έναν τρόπο, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να σε κρύψουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτή η αντίθεση έχει ιδιαίτερη ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με τα χιλιάδες LED λαμπάκια στο σκηνικό που έστησε για τον Gucci ο ευρηματικός σχεδιαστής, ήταν και μη αναμενόμενο αλλά και κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Για να είμαστε αντικειμενικοί βέβαια, μπορεί το venue να έκανε τη διαφορά, μιας και από ένα παλιό θέατρο (την περασμένη σεζόν στο Παρίσι) μεταφερθήκαμε σε ένα high tech σκηνικό, η ίδια η συλλογή όμως δεν ήταν κάτι το τρομερά διαφορετικό. Αυτή τη φορά βέβαια τα 1980s δεν ήταν η δεκαετία-πρωταγωνιστής της συλλογής του. Δεν είδαμε έντονους power shoulders, παρά τα μαξιμαλιστικά, mix'n'match στοιχεία. Είδαμε όμως γιακάδες που θύμιζαν ruff του 17ου αιώνα, καθώς και dog collars με spikes. Ρομαντισμός και kinky στοιχεία που έρχονταν και αυτά σε αντίθεση και δημιουργούσαν ένα αποτέλεσμα με περίεργη αρμονία, είχαν ακριβώς αυτόν τον στόχο, να δείξουν ότι μέσα από τα ρούχα, μπορεί κανείς να είναι χαλαρός και άνετος αλλά να έχει ταυτόχρονα μια πιο επιθετική στάση. Οξύμωρο; Για τον Gucci του Alessandro Michele γίνεται και τελικά αυτό ακριβώς είναι το συναίσθημα που προκαλούν οι εικόνες από τη συγκεκριμένη πασαρέλα.

Gucci

Και αν σε μπερδεύει το styling σε αυτά τα looks ο Alessandro Michele έχει να δώσει μια απάντηση. Ο οίκος Gucci είναι ανοιχτός στο διάλογο και αυτό πρέπει να φαίνεται και μέσα από τα ρούχα και αξεσουάρ που υπογράφει. Έτσι μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο σύνολο στοιχεία από διάφορες περιόδους της ιστορίας αλλά και από τελείως διαφορετικούς πολιτισμούς. Ποικιλία, σε όλα τα επίπεδα, η οποία αναλόγως με το πώς θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να σου χαρίσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα.


Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς τα ρούχα αυτής της συλλογής. Η ποικιλία που μόλις αναφέραμε είναι αυτή που το κάνει εξαιρετικά δύσκολο. Το συγκεκριμένο στιλ και η απόλυτη συλλογή που βλέπουμε σε άλλες συλλογές εδώ απουσιάζει. Αυτή βέβαια και η μαγεία. Τα tailored κομμάτια συνυπάρχουν τέλεια με τις χαλαρές γραμμές, ενώ τα υλικά κινούνται από την everyday καμπαρντίνα μέχρι το πολυτελές βελούδο. Καρό, ριγέ, φλοράλ, Gucci μοτίβο (φυσικά) και άλλα patterns στόλιζαν τα σύνολα και δημιουργούσαν σε πολλές περιπτώσεις μια πολύ ενδιαφέρουσα mix'n'match εικόνα.

Το επίσημο Δελτίο Τύπου του οίκου πάντως, για τη συλλογή, επικεντρώθηκε κυρίως στη μάσκα και στο ρόλο της στις διάφορες κουλτούρες στην ιστορία. Μια μάσκα μπορεί να σε κάνει να προσποιηθείς, να επιλέξεις τη δική σου πραγματικότητα. Σε αφήνει να συστήσεις τον εαυτό σου στο κοινό με όποιον τρόπο θέλεις. Φυσικά επιλέγοντας Gucci και φορώντας αυτά τα πολυμορφικά ρούχα με το δικό σου τρόπο. Ίσως αυτή ακριβώς η ελευθερία σε επιλογές (και styling) του Gucci είναι που του εξασφάλισε την επιτυχία, κυρίως ανάμεσα στους millennials.

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα