Follow us

Πάρε χαρτί και μολύβι : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Πώς να το φτιάξεις ώστε να το απολαύσεις ακίνδυνα

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Όλος ο κόσμος νομίζει ότι ξέρει να φτιάχνει ένα σάντουιτς (ή, καλύτερα, νομίζει ότι δεν απαιτούνται γνώσεις για να φτιάξει ένα σάντουιτς).

Παράπλευρες απώλειες; Εξάρθρωση σιαγόνας ή το μισό περιεχόμενο στο πάτωμα (ή ακόμη χειρότερα πάνω στα ρούχα); Γιατί συμβαίνει συχνά. Το σάντουιτς έχει σαφείς κανόνες που οφείλεις να τους σεβαστείς, αν θες να είναι νόστιμο κι εσύ να το απολαύσεις πεντακάθαρος.

Πόνταρε στο ψωμί

Όσο και αν είναι η εσωτερική γέμιση που προσελκύει, το ψωμί είναι η μοναδική κοινή συνισταμένη όλων των σάντουιτς. Είτε χορτοφαγικό το κάνεις είτε γκουρμέ είτε "βρόμικο" θα ξεκινήσεις πάντοτε από το ψωμί.


Καλό θα είναι, εφόσον το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο και όχι κομμένο σε φέτες, να επιλέξεις κάποιο που να μην έχει πολύ σκληρή κόρα ή να μην είναι μεγάλο σε μέγεθος - δεν θα μπορείς να το δαγκώσεις ακόμη και εάν το στόμα σου ανοίγει σαν του λιονταριού. Μοναδική εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα αποτελεί η μπαγκέτα, λόγω μικρής διαμέτρου. Μια "σκαμμένη φρατζόλα" με την Άρτα και τα Γιάννενα στο εσωτερικό της, περισσότερο συνιστά ταλαιπωρία, παρά απόλαυση.


Στον αντίποδα και τα πολύ μαλακά ψωμιά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σάντουιτς: το ψωμί του τοστ χρησιμοποιείται μόνο γι' αυτό που δηλώνει η ονομασία του. Αν ο γεμίσεις με πολλά υλικά θα διαλυθεί στο χέρι σου με την πρώτη δαγκωνιά.
Το τέλειο ψωμί για σάντουιτς είναι δύο μεσαίες φέτες από ένα νόστιμο προζυμένιο στρογγυλό καρβέλι, πάχους το πολύ 0,8 εκ. η καθεμία.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Μαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών

Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.

05 Σεπ 2025 19:15