Follow us

Nicholas Ghesquière: H Space Age ήταν το καλύτερο φινάλε της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι έκλεισε με ακόμα μία ενδιαφέρουσα συλλογή. Ο Nicholas Ghesquiere παρουσίασε για τον Louis Vuitton την Spring/Summer 2019 collection και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας από το πρώτο look μέχρι το τελευταίο.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
H Space Age του Nicholas Ghesquière ήταν το καλύτερο φινάλε της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού

Η φουτουριστική διάθεση που θύμιζε έντονα και τη Space Age των 1960s φάνηκε από την αρχή και το σκηνικό, μιας και ο Οίκος αυτή τη σεζόν επέλεξε το Λούβρο όπου στήθηκε ένα τούνελ για να πραγματοποιηθεί το catwalk.

O Ghesquière λοιπόν αποφάσισε αυτή τη φορά να μας δείξει μια πιο μοντέρνα εκδοχή του Louis Vuitton, η οποία τελικά μας άρεσε πολύ. Είναι σαφές ότι ξέρει πολύ καλά τι θέλει το κοινό και δεν είναι τυχαίο ότι ο Louis Vuitton είναι ένας από τους αγαπημένους και πιο δημοφιλείς Οίκους ανάμεσα στους millennials. Έτσι αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε από τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από τη ζωή που προβάλλει ο κόσμος σας Social Media και δημιούργησε μια σειρά από ρούχα που θύμιζαν 1980s σε κάποιες περιπτώσεις και έμοιαζαν με γλυπτά, ενώ σε κάποιες άλλες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και στις συλλογές που σχεδίαζε ο Ghesquière για τον Balenciaga.

To αιχμηρό και πάντα πολύ προσεκτικό tailoring του Louis Vuitton είχε κεντρικό ρόλο στη συλλογή ενώ παράλληλα τα μοτίβα και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν έκαναν όλα τα looks ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Φυσικά ξεχωρίσαμε τις τσάντες, ανάμεσά τους οι Petites Malles, κάποιοι φάκελοι, κάποιες άλλες σε περίεργα σχήματα που σίγουρα θα γίνουν best sellers, αλλά και ένα briefcase που κάθε business woman θα ήθελε να κρατάει.

Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια αυτής της συλλογής ήταν η πολύ επιτυχημένη προσπάθεια του Nicholas Ghesquière να δείξει κάποια genderless σύνολα τα οποία φόρεσαν μοντέλα όπως η Jessica Espinosa αλλά και το νέο, transgender μοντέλο, Krow. Ήταν ανδρικά ή γυναικεία; Μάλλον δεν έχει καμία σημασία γιατί σε κάθε περίπτωση είχαν αυτή τη minimal chic αισθητική που πολλές φορές μας λείπει από τη μόδα.

Αυτή η συλλογή λοιπόν ήταν πολύ πιο νεανική, με sporty διάθεση και με σαφώς πιο φρέσκο χαρακτήρα. Ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερες τέτοιες συλλογές από τον Nicholas Ghesquière και τον Louis Vuitton που κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα αυτή τη σεζόν και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα