Follow us

Long live Yves: Ο Anthony Vaccarello παρουσίασε την πιο ωραία του συλλογή μέχρι σήμερα

O Saint Laurent άλλαξε τελείως από τότε που τον ανέλαβε ο Hedi Slimane. Φυσικά το στιλ του δημιουργού δεν εξαφανίστηκε αλλά απουσίασε με έναν τρόπο για αρκετό καιρό μέχρι που ο Anthony Vaccarello πήρε τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και θύμισε σε όλους τι ακριβώς σημαίνει Yves Saint Laurent.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Yves Saint Laurent

Κάποιες φορές αντλώντας έμπνευση από τη Rive Gauche και κάποιες άλλες απλώς κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και την πορεία του ιστορικού σχεδιαστή, ο Ιταλός κατάφερε να επαναφέρει το στιλ του Οίκου και να το κάνει σύγχρονο και επίκαιρο. Αυτή η συλλογή του, με λίγο sexiness παραπάνω, ήταν ακριβώς αυτό, μια ωδή στην σεξουαλικότητα των ρούχων του Yves Saint Laurent.

Το σουπερ μίνι είναι η αγαπημένη του γραμμή. Πόδια, πόδια και πάλι πόδια, αποκαλύπτονται με κάθε τρόπο στις συλλογές του. Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Το tailoring είναι κάτι που κατέχει και το δείχνει επίσης με κάθε τρόπο. Έτσι αυτή τη φορά συνδύασε θηλυκότητα και ανδρικές γραμμές με έναν τρόπο προκλητικό. Θυμάσαι την ασπρόμαυρη φωτογραφία του Helmut Newton με τo μοντέλο που φορούσε Yves Saint Laurent κοστούμι ενώ δίπλα του πόζαρε ένα άλλο, τελείως γυμνό; Θα έλεγε κανείς πως όλη του η συλλογή αυτή τη φορά είναι εμπνευσμένη από αυτήν ακριβώς τη φωτογραφία, σοφιστικέ, σέξι με προκλητικό τρόπο.

Το μαύρο φυσικά ήταν το χρώμα που κυριαρχούσε σε φορέματα, σακάκια, παντελόνια και bodies. Τα κοστούμια σε πολλές περιπτώσεις ήταν cowboy styled ενώ κάποια σύνολα θα ορικιζόμασταν πως προορίζονται για rock starsμιας άλλης εποχής. Παράλληλα υπήρχε και μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, μια σειρά από bodies τα οποία ήταν φορεμένα μόνα τους, χωρίς κάποια φούστα ή σορτς. Δε χρειάστηκε T-shirts με slogans για να δείξει τη φεμινιστική του πλευρά, μόνο πολύ σέξι κομμάτια που δηλώνουν –χωρίς να φωνάζουν- τη γυναικεία σεξουαλικότητα και το δικαίωμα των γυναικών να ντύνονται όπως ακριβώς θέλουν, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Ποια "χλιαρή" γυναίκα άλλωστε θα επέλεγε να φορέσει Saint Laurent; Καμία, ούτε τότε, ούτε τώρα. Και φυσικά οι Γαλλίδες δε χρειάζεται να φορέσουν κανένα T-shirt που γράφει "girlpower” μπορούν απλώς να δηλώσουν αυτό που θέλουν φορώντας μια see through μπλούζα χωρίς κάποιο επιπλέον layer από μέσα, αδιαφορώντας για τα επικριτικά βλέμματα.

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα