Follow us

Οι 6 συνηθέστερες ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά: Ενημερώσου για τις πιθανές ερωτήσεις και πήγαινε προετοιμασμένος στο επόμενο ραντεβού για συνέντευξη

Μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης δουλειάς στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες και αμέτρητα mail με το CV σου επισυναπτόμενο, ήρθε η πολυπόθητη απάντηση. Επιτέλους έχεις το πρώτο σου ραντεβού για συνέντευξη, ωστόσο εκτός από τον ενθουσιασμό σε έχει κυριεύσει και το άγχος. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Εργασία

Και μπορεί να έχεις αποστηθίσει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη θέση εργασίας που έχει προκύψει, παρόλα αυτά πανικοβάλλεσαι σκεπτόμενη τις ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει ο υπεύθυνος του HR. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις στη συνέντευξη που είναι οι συνηθέστερες, γίνονται σχεδόν πάντα και άμα αντιληφθείς τον τρόπο που πρέπει να απαντήσεις, τότε πιθανόν να βρεθείς ακόμα πιο κοντά στο ενδεχόμενο πρόσληψης.

Οι 6 συνηθέστερες ερωτήσεις

Πες μου μερικά πράγματα για εσένα


Αυτή είναι μια από τις πρώτες φράσεις που θα ακούσεις από το στόμα του υπεύθυνου προσλήψεων και στόχο έχει να ''σπάσει'' ο πάγος ανάμεσά σας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αρπάξεις την ευκαιρία και να δώσεις μια εικόνα στον συνομιλητή σου για τις δεξιότητές σου αλλά και τη μέχρι στιγμής σταδιοδρομία σου.

Τι γνωρίζεις για την εταιρεία μας;


Δεδομένου ότι έχεις ενημερωθεί πλήρως πριν πας στο ραντεβού για τον χώρο εργασίας και τη θέση που σου προτείνουν, δεν θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες σε αυτή την ερώτηση. Δείξε πως έχεις κατανοήσει πλήρως τόσο τους στόχους τους όσο και τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας.

Πες μου για την εποχή που...


Δεδομένων των απαιτήσεων που έχει η θέση εργασίας, θα σου ζητηθεί να μιλήσεις για ένα ''δύσκολο'' περιστατικό που συνάντησες στη δουλειά σου. Ο στόχος είναι να δει ο υπεύθυνος HR πώς το αντιμετώπισες στο παρελθόν αλλά και πώς θα λειτουργούσες με κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Η απάντησή σου εδώ είναι σημαντική γιατί θα δώσει στον interviewer τις απαραίτητες πληροφορίες για την προσωπικότητά σου.

Διάβασε περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα