Follow us

Θες «μάχιμο» σώμα; : Ακολούθησε τις συμβουλές ενός Αμερικανού πεζοναύτη και απόκτησέ το!

Ο Mark Divine, 55 ετών, είναι βετεράνος της επίλεκτης ομάδας Navy SEALs του αμερικανικού ναυτικού και κάτοχος μαύρης ζώνης σε δυο πολεμικές τέχνες - Seido και Goju Ryu Karate. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αμερικανοί πεζοναύτες

Είναι επίσης ο ιδρυτής του SEALFIT, ενός προγράμματος προπόνησης το οποίο χρησιμοποιούν κατά βάση οι νεοσύλλεκτοι πεζοναύτες αλλά που έχει υιοθετηθεί και από πολλούς ελίτ αθλητές έως και CEOs, με σκοπό να αναπτύξουν πέραν της φυσικής κατάστασης, ψυχική αντοχή και αυτοπεποίθηση. Εδώ, ο Divine, αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά που θα μεγιστοποιήσουν την ουσία των προπονήσεών σου.

Μάθε να εκμεταλλεύεσαι κάθε μιλιγκράμ οξυγόνου που εισπνέεις

«Αν χρειάζεσαι το μέγιστο ψυχικό σθένος για να ξεκινήσεις και να ολοκληρώσεις με επιτυχία μια πραγματικά σκληρή προπόνηση ή έναν αγώνα, πρέπει εστιάσεις βαθιά μέσα σου. Και αυτό ξεκινά με τη σωστή τεχνική αναπνοής», λέει ο Divine.

«Η αναπνοή είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ σώματος και νου και γι’ αυτό απαιτείται μια ολιγόλεπτη αυτοσυγκέντρωση με πλήρη ακινησία, μια διαδικασία που θα καθαρίσει τη σκέψη σου και θα χτίσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση».

Νοστίμεψε τις προπονήσεις σου

«Το να κάνεις το ίδιο μονότονο πρόγραμμα κάθε μέρα στο γυμναστήριο, σκοτώνει το κίνητρο και δηλητηριάζει το αποτέλεσμα», λέει ο Divine. «Προσθέτοντας εναλλακτικές ή εντελώς διαφορετικές ασκήσεις στην προπόνησή σου -όπως γιόγκα, κολύμπι ή βάρη (αν είσαι δρομέας)-, ωθείς το σώμα σου να ξεβολευτεί από τη ρουτίνα και, συνεπώς να αντιδράσει καλύτερα στα ερεθίσματα».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα