Follow us

Εν όψει Τσικνοπέμπτης!: Ο σωστός τρόπος για να ψήσεις μια ζουμερή μπριζόλα είναι το reverse searing

To «αντίστροφο καψάλισμα» όπως ονομάζεται στα ελληνικά είναι η μέθοδος που προτείνουν οι σεφ για τέλειο ψήσιμο.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ο σωστός τρόπος για να ψήσεις μια ζουμερή μπριζόλα είναι το reverse searing

Το να ψήσεις μια μπριζόλα θέλει, αν μη τι άλλο, τέχνη και μαεστρία. Γι' αυτό και σου έχουμε επισημάνει τα συχνότερα λάθη που κάνεις στο ψήσιμο του κρέατος και σου στερούν το τέλειο αποτέλεσμα, ώστε να τα αποφύγεις, να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και να απολαύσεις στο μέγιστο μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής.

Αν ρωτήσεις φίλους και γνωστούς, λοιπόν, οι περισσότεροι θα σου πουν ότι συνηθίζουν πρώτα να καψαλίζουν τη μπριζόλα σε ένα καλής ποιότητας τηγάνι και στη συνέχεια, να την τοποθετούν στο φούρνο σε σχάρα για να ολοκληρώσουν το μαγείρεμά της. Εμείς, πάλι εδώ στο Askmen μόλις ανακαλύψαμε μία διαφορετική τεχνική ψησίματος, που σύμφωνα με τους καλύτερους ψήστες της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού αποτελεί τον σωστό τρόπο για να ψήνεις το κρέας σου medium rare.

Ονομάζεται το αντίστροφο καψάλισμα και ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη πορεία από εκείνη που σου προαναφέραμε. Αφήνεις δηλαδή το κρέας πρώτα να σιγοψηθεί στο φούρνο και έπειτα, το περνάς από το τηγάνι για να το καψαλίσεις, το λεγόμενο καραμέλωμα στη γλώσσα των ψηστών.

Δες περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Μαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών

Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.

05 Σεπ 2025 19:15