Οι Καλύτερες Συνταγές Για Μακαρόνια

Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τους Ρωμαίους είναι η σχεδόν παθολογική αγάπη για το καλό φαγητό. Πώς θα μπορούσαν να μην το κάνουν άλλωστε;

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Η ίδια η ιταλική πρωτεύουσα έχει απορροφήσει τις συνταγές όλων των γειτονικών περιοχών και τολμώ να πω πως τις έχει εξελίξει κιόλας. Κι αν υπάρχουν κάποια πιάτα που είναι αναπόσπαστα κομμάτια του ρωμαϊκού τραπεζιού, τότε τα παρακάτω ανήκουν σίγουρα σε αυτά.

Μια από τις πιο απλές και εύκολες συνταγές που θα βρεις στην ιταλική κουζίνα, Γνωστή και ως Amatriciana in bianco, η alla Gricia προέρχεται από το χωριό Grisciano και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο). Είναι πιο σκληρό από το μπέικον και με χαρακτηριστική -αρκετά έντονη- μυρωδιά.

Υλικά


500 γρ. ριγκατόνι (ή μπουκατίνι αν προτιμάς)
250 γρ. guanciale
140 γρ. Pecorino Romano
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση


Κόβεις το guanciale σε μικρά κομματάκια και το βάζεις σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, Βράζεις τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα ρίχνεις στο τηγάνι με το guanciale, μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το pecorino και τα ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Δες περισσότερα στο askmen.gr