Το αλκοόλ έχει περίοπτη θέση και καλό είναι να έχεις ήδη εξοπλίσει την κάβα σου. Αν θέλεις όμως να εντυπωσιάσεις πραγματικά τους καλεσμένους σου και να τους δώσεις μία γεύση από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, το ζεστό κρασί αποτελεί την ιδανική επιλογή. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του από την κανέλα και το πορτοκάλι σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση και κυρίως την εύκολη προετοιμασία του το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του χειμώνα.
Ζεστό λευκό κρασί
Υλικά
1 μπουκάλι λευκό κρασί
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 πορτοκάλι κομμένο (κράτησε δύο φέτες για το γαρνίρισμα)
8 κουταλιές σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
5-6 σκελίδες γαρύφαλλο
4-5 κλωναράκια γλυκάνισο
4 κλωναράκια κανέλας
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά πρόσθεσε όλα τα υλικά και άφησέ τα να σιγοβράσουν.
2.Χαμήλωσε τη θερμότητα και στη συνέχεια άφησε το κρασί να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Μόλις βράσει αφαίρεσέ το από τη φωτιά.
3. Πρόσθεσε όση ζάχαρη επιθυμείς ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλεις να γίνει.
4.Σε περίπτωση που θέλεις το κρασί με λιγότερο αλκοόλ μπορείς να το βράσεις μερικά λεπτά ακόμα.
5. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!