Follow us

MamaPost by The Mamagers: «10 πράγματα που θα πω στο παιδί μου για τα διεμφυλικά παιδιά»

Διάβασα, ενημερώθηκα, άκουσα. Η 11χρονη κόρη μου διάβασε και άκουσε και εκείνη. Και με ρώτησε. Ήθελε να της εξηγήσω. Της είπα θα το συζητήσουμε άμεσα. Ήθελα να κερδίσω χρόνο γιατί είναι μεγάλη ευθύνη για το πώς θα μιλήσεις στο παιδί σου για τόσο ευαίσθητα και σημαντικά θέματα.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
«10 πράγματα που θα πω στο παιδί μου για τα διεμφυλικά παιδιά»

Και κατέληξα στις παρακάτω σκέψεις που συνόψισα με τίτλο:

10 πράγματα που θα πω στο παιδί μου για τα διεμφυλικά παιδιά

Θα πω λοιπόν:

1. Ότι τα παιδιά δε γεννιούνται μόνο «αγόρια» ή «κορίτσια» και αυτό δεν είναι κάποια «δυστροπία» της φύσης. Συμβαίνει όπως συμβαίνει άλλοι να είναι ψηλοί, αλλοί κοντοί, άλλοί έγχρωμοι και άλλοι λευκοί. Θα του εξηγήσω ότι ανέκαθεν υπήρχαν intersex άνθρωποι απλά εμείς δεν το γνωρίζαμε και είναι ίδιον του ανθρωπου να καταδικάζει ή να φοβάται ότι δεν γνωρίζει.

2. Ότι ο κόσμος μας δεν αποτελείται μόνο από άνδρες και γυναίκες, αλλά και άλλους συνδυασμούς που συνθέτουν ένα πραγματικό θαύμα σε ποικιλία, όπως είναι όλα όσα μας περιβάλλουν.

3. Ότι το βασικό σε αυτή τη ζωή είναι να σέβεσαι τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου. Όσο φυσιολογικό φαίνεται να σέβεσαι τον αλλοδαπό, τον μετανάστη, τον φτωχό, τον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, το ίδιο ίδιο απαραίτητο είναι να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τα διεμφυλικά άτομα.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα