Follow us

Γιατί περιμένουμε το σαββατοκύριακο για να είμαστε ευτυχισμένοι: Μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πόσο χρόνο χάνουμε περιμένοντας να έρθει

Ο τίτλος αποτελεί μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνω πλέον πολύ συχνά στον εαυτό μου. Και πιστεύω πως πολλοί ακόμα σαν κι εμένα, το έχουν ήδη σκεφτεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Γιατί περιμένουμε το σαββατοκύριακο για να είμαστε ευτυχισμένοι

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι δουλεύουν σαν μηχανές, σαν αυτόματες μηχανές, δίχως προσωπικό χρόνο και ποιοτική ξεκούραση για τον εαυτό τους. Κι αυτό οδηγεί τους περισσότερους στο να αδημονούν να έρθει το σαββατοκύριακο ώστε να πραγματοποιήσουν όλα αυτά που θα λάτρευαν να κάνουν μετά τη δουλειά.

Καλά όλα αυτά και απολύτως ρεαλιστικά, αλλά μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να σκεφτούμε πόσο χρόνο χάνουμε περιμένοντας κάτι να έρθει; Νομίζω άπειρο. Αν δώσεις έστω και ένα λεπτό στον εαυτό σου να σκεφτεί καθαρά, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι 48 ώρες δεν είναι πάντα αρκετές για να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που φαντάζεσαι ότι μπορείς να φέρεις εις πέρας. Και το πιο σημαντικό απ όλα; Έχασες τόσο χρόνο σχεδιάζοντας τις δύο αυτές μέρες, ενώ θα μπορούσες να συμπληρώσεις αυτά τα κενά στις προηγούμενες 5!

Προαναφέρω όλα τα παραπάνω για να σου πω πως αν προσπαθήσουμε λιγάκι, ο χρόνος σίγουρα θα βρεθεί. Μπορεί να γίνει πολύ πιο απλό όταν αποφασίσουμε να το κάνουμε πράξη. Σκέψου ότι το σαββατοκύριακο ο χρόνος λειτουργεί σαν αντίστροφη μέτρηση και τρέχεις να προλάβεις φίλους, οικογένεια και προσωπική ξεκούραση. Αν όμως επιδιώξεις να πράξεις κάποια από αυτά μετά τη δουλειά, τότε, πίστεψέ με, θα καταφέρεις μεγάλη πρόοδο.

Δεν είμαι εδώ για να σου πω τι πρέπει να κάνεις (αυτό το ξέρεις εσύ). Αλλά θα σου αναφέρω κάποια πράγματα που επεδίωξα εγώ να αλλάξω στην καθημερινότητά μου και μου έδωσαν πολλά εφόδια.

Δες περισσότερα στο savoirville.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα