Follow us

Πώς είναι να ανοίγεις εστιατόριο μέσα στη ζούγκλα; : Ο διάσημος chef του Noma, Rene Redzepi το έκανε!

Στην παγκόσμια κοινότητα των απανταχού γκουρμάν ο Rene Redzepi κατέχει μία θέση στο δωδεκάθεο. Ίσως μάλιστα αυτή τη στιγμή να είναι ο Δίας – o πρώτος μεταξύ των ίσων. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Πώς είναι να ανοίγεις εστιατόριο μέσα στη ζούγκλα;

Το εστιατόριό του Noma στην Κοπεγχάγη έχει ανακηρυχθεί επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές το κορυφαίο του κόσμου.

Το ποιο; Το Noma στην Κοπεγχάγη, στις εσχατιές του γαστρονομικού σύμπαντος!

Αλήθεια, γνωρίζεις ένα δανέζικο φαγώσιμο; Προτού απαντήσεις αρνητικά, σε προειδοποιώ πως κάποιο ξέρεις, όμως, όπως οι περισσότεροι, δεν έχεις προσέξει ότι είναι από τη Δανία: το βούτυρο Lurpak. Μπορεί επίσης κάποιοι να γνωρίζουν το παραδοσιακό δανέζικο τυρί Havarti, που φέρνει στη χώρα μας η Arla, όμως οι περισσότεροι μάλλον γεύονται τη... μοτσαρέλα και το.... κεφαλοτύρι της. Οι Βίκινγκς συνεχίζουν τις επιδρομές σε άλλους λαούς... Το ίδιο κάνει και ο Rene Redzepi.

To concept
Ένα pop-up εστιατόριο επτά εβδομάδων στις παρυφές της ζούγκλας στη Χερσόνησο του Γιουκατάν, στο Τουλούμ του Μεξικού. Ένα μενού 15 πιάτων συνοδεία ποτών, διάρκειας 2,5 ωρών και κόστους με τους φόρους 660 ευρώ. Τα χρήματα προκαταβάλλονταν με την κράτηση, δεν επιστρέφονταν σε περίπτωση ακύρωσης (γινόταν μόνο αλλαγή ημερομηνίας). Sold out!

Τι χρειάστηκε
O Rene Redzepi, η chef των γλυκών του Νoma, Rosio Sanchez, και μερικοί στενοί συνεργάτες πέρασαν έξι μήνες περιδιαβαίνοντας τη χώρα με σκοπό να αναζητήσουν τοποθεσία και προϊόντα και να εντρυφήσουν στο πνεύμα της μεξικάνικης κουζίνας. Για τη λειτουργία του εστιατορίου μετακόμισε στο Μεξικό ολόκληρο το team του Noma (περιλαμβανομένων και των λογιστών), κάποιοι συγγενείς, συνολικά 145 άτομα.

Δες περισσότερα στο askmen.gr

Διαβάστε Ακόμα