Follow us

Είδαμε το "Ναυάγιο" - Αξίζει να δεις τη νέα σειρά του MEGA;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος παρακολούθησε τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς "Το Ναυάγιο" στο MEGA και γράφει τις εντυπώσεις του

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ήρθε και η σειρά της... σειράς "Το Ναυάγιο". Πρόκειται για μία σειρά εποχής (τι άλλο;), που διαδραματίζεται κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '60. Το σκηνικό πλέον είναι λίγο πολύ κοινό με άλλες σειρές που έχουμε δει πρόσφατα να τοποθετούνται ανάμεσα στο '60 και το '75. Η ιστορία είναι επίσης λίγο πολύ γνωστή, παρακολουθούμε τις ζωές κάποιων ηρώων που θα βρεθούν κατά τύχη στο ίδιο πλοίο, το οποίο και θα ναυαγήσει. Το MEGA μάς το σύστησε με ένα δίωρο διπλό επεισόδιο, στο οποίο ουσιαστικά δεν μαθαίναμε τίποτα για την ίδια την ιστορία, όσο τι προηγήθηκε ώστε αυτοί οι ήρωες να βρεθούν στην Κρήτη για να ταξιδέψουν με το περιβόητο "Φοίνιξ" που από σκυλοπνίχτης έφτανε να αποκαλείται... αβύθιστο.

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία νομίζω πως κινείται στο μοτίβο όλων των σχεδόν καθημερινών σειρών που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Οι ηθοποιοί του "Ναυαγίου" παίζουν άψογα, χωρίς καμία αμφιβολία. Τουλάχιστον οι κεντρικοί. Με κέρδισε με την καλή του απόδοση ο Θάνος Λέκκας, όπως και η γλυκύτατη Αναστασία Παντούση στο πλευρό του πάντα ταλαντούχου, Γιώργου Χρυσοστόμου. Στα δύο πρώτα επεισόδια δεν είδαμε καθόλου τον Γιάννη Στάνκογλου και για μία σκηνή μόνο τον Λεωνίδα Κακούρη, οπότε μένει να δούμε πώς θα προκύψει να ξεδιπλωθεί η ιστορία και γίνει η είσοδός τους στη σειρά μόνιμη.

Το "Ναυάγιο", μια βαριά, κλασικού τύπου σειρά, ξεκίνησε με προσωπικές "μικρο-ιστορίες" που όλες αυτές σαν παζλ βάζουν τις βάσεις για να γνωρίσουμε τη βασική, δηλαδή το συμβάν του ναυαγίου του "Φοίνικα". Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά για τους fan του είδους αυτού, της... ενδιαφέρουσας σαπουνόπερας, το "Ναυάγιο" είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή.

Διαβάστε Επίσης

Η συμφωνία ώστε το "Ναυάγιο" να μεταδοθεί από το MEGA του δίνει την αβάντα μιας υψηλότερης τηλεθέασης από αυτή που ίσως του άξιζε αν μεταδιδόταν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Οπότε, συγκυριακή θα πω ότι ήταν η πρωτιά της Κυριακής, σε συνάρτηση με την τεράστια διάρκεια του διπλού επεισοδίου. Μιλάμε για δύο ώρες καθαρής θέασης, χωρίς διαφημίσεις...

Αξίζει να το δεις γιατί στην κατηγορία του είναι μια σειρά αντάξια των καλύτερων και πιο επιτυχημένων προϊόντων. Το "Ναυάγιο" κοιτά... στα μάτια σειρές εποχής που το κοινό αγάπησε, όπως ο "Σασμός" και οι "Άγριες Μέλισσες". Δεν έχει τη φινέτσα -αν θέλετε- της εικόνας των "Πανθέων", ούτε τα παράνομα πάθη σαν "καλησπέρα". Μένει πιστό στην ιστορία του "Ναυαγίου" και εδώ τουλάχιστον κερδίζει τον ανταγωνισμό. Έβαλες να δεις μια σειρά που αφορά το φευγιό κάποιων ανθρώπων για ένα ταξίδι και είδες την... προετοιμασία τους. Απλά πράγματα. Ωστόσο, σαν εικόνα δεν είναι κάτι που δεν ξαναείδες. Είναι μια ακόμα καινούργια ιστορία.

Διαβάστε Επίσης

Κάποιες σκηνές στην ανάπτυξη των χαρακτήρων ίσως ήταν περιττές, μάθαμε ίσως περισσότερα από όσα έπρεπε για τις ζωές των ηρώων προ ναυαγίου, αλλά why not. Τα ποσοστά τηλεθέασης πάντως ακολουθούσαν το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη των προσώπων. Μας τα σύστησαν, καταλάβαμε τι παιζόταν πια, ΟΚ ας προχωρήσουμε. Μόνο αυτό έχω να προβληματιστώ, πως δεν με έβαλε στο... ψητό.

Κατά τα άλλα, το MEGA έχει μία ακόμα ενδιαφέρουσα καθημερινή σειρά, όπως έχει κάθε χρόνο, είτε αυτή λέγεται "Ναυάγιο" είτε "Μαύρο Ρόδο" είτε "Έξαψη". Είναι λίγο αλλαγή φρουράς η όλη φάση, αλλά εδώ φαίνεται να είναι επιτυχημένη.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα